Jonasson - F. Larsson (C) - Sjöberg
Sjösvärd

Bänken: Ottosson (A. Svensson), Marek

Ett som vanligt denna försäsong rejält decimerat RUF-manskap spelade genrep mot Gårda BK. Vädret visade sig från sin sämsta sida med både blåst och snöfall när de båda lagen gjorde sig redo för match på fredagskvällen.

Bortalaget Gårda inledde matchen bäst och kombinerade sig fram fint vid ett par tillfällen. Under de första 10-15 minuterna hade man ett par inspel i straffområdet som hade kunnat bli riktigt farliga om avsluten åtminstone hade träffat mål.

Så småningom kom RUF in i matchen lite bättre och man skapade också ett par bra chanser framåt. Bland annat hade Alfons Svensson ett friläge, men avslutet lobbades över ribban.

Efter ungefär 30 minuter tog Gårda över matchbilden ordentligt, och man sårade RUF rejält framför allt med anfall på högerkanten. Ett av dessa anfall slutade med ett avslut från kantläge som via Sjösvärds fingrar gick i stolpen. Bollen studsade in i mitten av straffområdet och skickades in i mål till 0-1.

Kort innan paus kunde bortalaget utöka sin ledning. En spelare bröt in från vänsterkanten och sköt ett avslut som Sjösvärd parerade, men inte bättre än att returen gick rakt på en Gårdaspelare som stötte in halvtidsresultatet 0-2.

Den första halvleken som spelades i blåst och snöfall var inte någon spelmässig höjdare från Romelandas sida. Efter att man fått möjlighet att snacka ihop sig lite inför den andra halvleken hoppades man på att kunna höja spelet en nivå under matchens andra halva.

När domaren blåste igång matchen igen fortsatte RUF att spela något skakigt de första tio minuterna och det var nog inte många som då trodde på annat än att Gårda skulle vinna matchen ganska komfortabelt. Men så småningom lyckades Romelanda höja energin, och det rejält.

Helt plötsligt började man vinna närkamper och pressa sina motståndare högre upp i planen. Man skapade ett par hörnor och etablerade ett visst tryck mot motståndarnas mål. Efter en längre boll från Fredrik Sjöberg kunde Max Harris trixa sig förbi försvaret och skicka in reduceringsmålet 1-2. RUF hade fått kontakt!

Under matchens sista del var det RUF som öste på framåt samtidigt som Gårda hade det svårt att få spelet att stämma. Man kom dock igenom till ett rent friläge, men Sjösvärd i Romelandas mål lyckades rädda.

Med mindre än tio minuter kvar av matchen blev Max Harris nedgjord i straffområdet efter en lite tilltrasslad situation. Straffen var solklar, och Daniel Larsson prickade säkert in kvitteringsmålet 2-2 från 11-meterspunkten.

RUF visade att man inte var nöjda med ett oavgjort resultat utan fortsatte att pressa på framåt. Daniel Larsson hade ett fint läge att göra ytterligare ett mål, men gästernas målvakt stod för en fin räddning.

Slutminuterna av matchen bjöd på ett ganska svängigt spel, där RUF var närmast de riktigt heta målchanserna men där även Gårda hade en och annan fast situation i bra läge. Mer mål blev det dock inte. Slutresultatet skrevs till 2-2.

Sammanfattningsvis en klart godkänd insats med tanke på förutsättningarna. Den första halvleken var kanske ingen höjdare, men den andra var en riktigt stark prestation från Romelandas sida då man tog igen ett tvåmålsunderläge och faktiskt var närmast ett avgörande mål. Sett över 90 minuter kanske man ändå får säga att oavgjort var rättvist. Nu väntar två träningar för Romelandas del innan det är dags för seriepremiär på Skärtorsdagen borta mot IF Vardar/Makedonija.