Böhm - Sjöberg - Larsson (C) - C. Olsson
Sjösvärd

Bänken: Meuller, M. Persson (speltid), Gustafsson (speltid), Stångberg (speltid), Jonasson (speltid), Osberg (speltid), Arfvidsson (speltid)

Trots rejäla regnskurar under uppvärmningen bjöd Tuvevallen i vanlig ordning på en fantastiskt fin gräsmatta. Och det var ett taggat Romelanda som ställde upp till spel.

RUF fick en riktigt bra start på matchen, och visade under matchens första 30 minuter upp ett spel som var många klasser bättre än man presterat tidigare. Laget kunde flera gånger "vila" med bollen i egen backlinje, samtidigt som man ibland bröt av med fina bollar på ytan bakom hemmalagets försvarare. Den offensiva trion Alfons Svensson - Jakob Eriksson - Rasmus Ottosson var på gott humör och ställde ofta till det rejält för försvararna. RUF skapade flera chanser och halvchanser, målet "hängde i luften".

Någon gång mitt i halvleken kom också den fullt rättvisa utdelningen. I en tilltrasslad situation efter en hörna sköt Fredrik Sjöberg bollen via en försvarare och in i mål (bokfördes som självmål). 0-1, efter en lovande matchinledning.

I slutet av halvleken började "Fin/Pa" växa in i matchen. En lång boll bakom RUF:s backlinje tvingade Filip Larsson att dra på sig en frispark i ett farligt läge efter att Sjösvärd i målet hade blivit kvar på linjen. Den efterföljande frisparken sköts högt och hårt, men i "målvaktens hörn". RUF:s målvakt fick sträcka ut rejält för att tippa ut bollen till hörna. Därefter väntade en längre sekvens med tryck från hemmalaget, men till slut kunde RUF rensa undan.

I slutet av halvleken hade hemmalaget ytterligare ett par vassa målchanser, bland annat ett friläge som avkrävde en till bra räddning från Romelandas målvakt. 0-1 stod sig till pausen, efter en halvlek som i stora drag var Romelandas bästa för i år.

Inledningen av den andra halvleken blev däremot tung för Romelandas del, där man helt plötsligt agerade statiskt och lät motståndarna ta över tillställningen. Finlandia skapade tidigt ett rejält tryck, bland annat ett friläge i inledningen av halvleken som räddades, och det kändes som en tidsfråga innan kvitteringen skulle komma.

I en situation där bollen för ett ögonblick låg fri i Romelandas straffområde kom RUF:s målvakt lite sent in i en situation och fällde en motståndare. Domaren pekade, helt korrekt, på straffpunkten och bollen sparkades resolut in i mål till 1-1 i matchens 55:e minut.

Även efter detta mål hade RUF lite problem spelmässigt, och så småningom kom även ett ledningsmål för hemmalaget. Ett inlägg från högerkanten nådde en framrusande spelare som dyknickade bollen via Sjösvärds utsträckta händer och retfullt in över mållinjen. 1-2.

Med dryga 20 minuter kvar började RUF försöka få fart i spelet igen för att hota offensivt. Kanske lite väl stressat satte RUF:s målvakt igång en kort inspark till en försvarare som fick en dålig touch och RUF tappade bollen i eget straffområde och åkte på 1-3, bara minuter efter 1-2. Det som hade börjat så bra såg nu närapå hopplöst ut.

RUF försökte ändå komma framåt i banan, men det blev sällan mer än halvfarligt. Hemmalaget fick en tacksam situation där man kunde bevaka sin ledning och hota framåt i omställningar, något man gjorde ganska bra. När slutskedet av matchen närmade sig ställde RUF om till trebackslinje. Dessvärre tog det inte mer än någon minut innan Finlandia kunde avancera fram till offensivt straffområde i en omställning och pricka in 4-1. All möjlighet till spänning i matchen var bortblåst. Slutminuterna blev därmed odramatiska och 4-1 stod sig hela vägen till slutsignal.

Sammanfattningsvis en match med (minst) två helt olika ansikten. RUF visade upp ett strålande spel under den första halvleken, och därifrån finns det mycket positivt att ta med sig till kommande matcher. Dessvärre blev den andra halvleken riktigt krampaktig, och Finlandia/Pallo kunde ta över tillställningen och straffa ett ängsligt Romelanda. Förhoppningsvis kan denna match dock visa för fortsättningen att det finns kapacitet i truppen, som har potential att börja inbringa poäng under hösten.