Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Pajala IF A-lag Damer Innebandy

19:30

Pajala IF

Referat: Kiruna AIF - Pajala IF

En match där vi börjar bra, men ju längre klockan tickar på tar Kiruna över mer och mer.

Vi spelar bra i första perioden. Spelar enkelt, låter bollen gå och ger varandra alternativ. 0-1 kommer efter drygt halva perioden då debutanten Sanna Edeblom hittar in till Viola i slottet. Resultatet står sig perioden ut.

I andra ökar vi på ganska tidigt då vi får chansen i pp i två minuter (jag tycker dock att en sådan förseelse ska rendera i minst 5 minuter. Det hade kunnat sluta riktigt illa för Lina). Vi rullar på aningen stressat innan Viola stänker in en handledare. En stund senare kommer även 0-3 då Sanna älgar upp och skickar iväg en sorkdödare som letar sig in mellan benen på målvakten. Innan perioden är slut reducerar Kiruna.

I sista har vårt anfallsspel försvunnit. Vi har bara korta sporadiska anfall vilket gör att vi får jaga väldigt mycke boll och blir trötta. Kiruna vänder på steken och vips står det 4-3 till hemmalaget. Vi repar dock mod och i matchens slutskede kvitterar Viola med sitt tredje mål.

Om man tänker på vad vi presterat tidigare denna säsong kan vi inte vara riktigt nöjda med den här matchen. Vi spelar långa stunder bra försvarsspel, men så ibland är vi inte på tårna och blir hårt straffade. Det håller inte mot Kalix. Då måste vi vara fokuserade ALLA 60 minuter! Jag upplever att det är i spelet med boll som vi förlorar matchen vilket är lite förvånande då detta varit en av våra största styrkor på senare tid. Vi vårdar inte bollen och framförallt forwards måste löpa mer och göra sig spelbara. När vi erövrar boll tar vi stressade beslut och motståndarna får lätt tillbaka bollen och får väldigt enkla målchanser då uppspel fastnar på första motståndare.
Ett stort plus är att vi jobbar hårt hela matchen och kommer tillbaka och kviterar i slutet.

Lina var bästa back. Släppte ingen förbi sig och kryddade med en riktigt snygg tunnel. Framåt visade Viola målfarlighet och oroade ofta Kiruna målvakten med sina skott. Sanna E gjorde debut och spelade väldigt bra. Fina passningar och en ass gjorde att hon fick ta med sig Örjan hem.

Nu siktat vi på en bra träning på torsdag och en sjuhelvetes urladdning mot Kalix på Lördag.