Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Pajala IF A-lag Damer Innebandy

Följ

A-lag Damer Innebandy

Följ oss för uppdateringar
Följ
Pajala IF
Innebandy
A-lag Damer Innebandy
Tabell
Lag M V O F P
1 Notviken IK 12 11 0 1 33
2 Team Kalix 12 8 1 3 25
3 IBK Boden 12 7 2 3 25
4 K4 IF/IBF Argentum 12 8 0 4 24
5 Pajala IF 12 3 2 7 11
6 STIL 12 2 1 9 7
7 Gammelstads IF 12 0 0 12 0

Match

Gammelstads IF

3 - 5
Gammelstad sph
17 mars 2012
16:00

Pajala IF

Referat

Referat: Gammelstads IF - Pajala IF

Tidig avresa för de flesta. En tur på stan i Pite (under herrarnas match) för att stilla shoppingbehovet och förhoppningsvis få en lång bussresa ur benen. Därefter färd mot Gammelstad och seriens sista match.

Hemmalaget inleder bäst och Elin tvingas till en grym dubbelräddning direkt i matchinledningen. Gammelstad verkar ha bestämt sig för att vinna säsongens sista match samtidigt som vi spelar lite ängsligt och inte riktigt får igång benen. Vi ställer ofta till det för oss själva i egen zon och bjuder Giffarna på målchanser. Men så efter drygt halva perioden får vi ett frislag i bra läge. Mikkis petar åt Evvis som distnkt sätter 0-1 stolpe in. Efter målet tar vi över. Nu är det vi som skapar chanser och bryter ofta ganska enkelt hemmalagets uppspel. Det är också på ett brutet uppspel 0-2 kommer. Agnes är först på en höjdboll. Hon tar ner den på bröstet och passar vidare till Viola som avanserar längs kanten. Laura följer med efter andra kanten. Viola ser detta och passar över till henne och Laura får på ett stenhårt handledsskott som hemmalagets målvakt inte har en chans på. En mycket fin spelvändning hela vägen från Agnes, via Viola och slutligen Laura. Tiden för målet 18.37. Mycket mer hinner inte hända och vi går till periodpaus med ledning 0-2.

Vi inleder andra lika bra som vi avslutat den första. Vi är trygga med boll. Vågar hålla i, utmana och titta upp och nästan varje gång har vi rätt adress på passningarna. Framförallt kedjan med en Evvis i storform, Jani och Mikkis surrar som ilskna bin runt hemmalagets kasse och skapar målchans på målchans. 02.55 jobbar Evvis fram bollen till Mikkis som bågar in och sätter 0-3 med ett hårt dragskott upp i första krysset. Efter målet är det fortsatt press för oss. Men våra avslut är inge vidare och hemmalagets målvakt gör åxå många bra räddningar. Det är helt sjukt egentligen att vi inte avgör matchen här. Vi måste träna mer avslut tror jag. Vi har tre-mot-ettor, frilägen, öppna skottlägen mitt i slottet men lyckas inte få in bollen. Istället får Gammelstad in en reducering efter 14.32. Detta ger dem luft under vingarna och de flyttar upp spelet och vår press avtar. Nu är det hemmalaget som anfaller mest. De skapar inge heta målchanser, men det kändes helt klart bättre med en 0-3 ledning och nästan konstant bollinnehav i anfallszon. 16.46 åker en hemmaspelare ut för upprepade och vi har chans att lugna ner lite och rulla pp. Vårt pp har varit rätt bra de senaste matcherna, men av detta syns ingenting denna gång. Dåliga passningar och dålig rörelse gör att vi inte lyckas förvalta detta överläge. 1-3 står sig perioden ut.

I inlednigen av sista är hemmalaget bättre igen. De ger allt och Elin får jobba och vi får ägna oss åt mycket försvarsspel. Jag blir lite nervös faktiskt. Ett mål till och Giffarna är med i matchen igen. Men så efter 5.17 sätter Evvis en retur på ett Mikkisskott och minuten senare, efter ett av många fina Elinutkast letar sig bollen fram till Mikkis som sätter 1-5 och vi har dödat matchen i ett och samma byte. Otroligt lättande. Vi har bud på fler mål, men precis som tidigare är vi inte direkt effektiva. Klockan tickar på utan att mycket händer. Men så med 8 min kvar åker vi på en tvåa. Vi har lite för stor box och med lite flyt letar sig en boll in i Elins bortre hörn efter att ha tagit på ngns ben framför mål. Spännande igen? Nej då. Vi är bättre och kontrolerar händelserna. Tytvärr släpper vi lite onödigt in en boll till och slutresultatet skrivs till 3-5 i en match som vi till större delar dominerar.

Vilken fin avslutning på "damtvåan" vi gör. Vi äger nästan hela matchen. Elin bra i kassen. Hade lite otur vid ett par av målen, men spikade igen i inledningen då vi spelade med huvudet under armen. Lina stark och brytningssäker som vanligt. Stina gör sin bästa match för säsongen och visar upp fin spelförståelse och klockrena uppspel. Smyger även med upp i anfallen och belönades så när med ett mål. Evvis tvingades pga sin förkylning att hushålla med krafterna och spelade ett otroligt smart centerspel med ett felfritt positionsspel som resulterade i mängder brutna uppspel med farliga spelvändningar som följd. Detta medförde även att hon hade mycket ork till anfallsspel och hade stundtals lekstuga med motståndarna. Mikkis visar åter upp sin målfarlighet. 2 mål och 2 ass är ett mycket bra facit. Agnes har vuxit otroligt denna säsong och är snart en fullfjädrad "damspelare". Hon jobbade som vanligt stenhårt men visar även att klubbtekninen blir bättre och bättre.

Vill även tacka den glade och tillmötesgående busschauffören för en trevlig resa!
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A Utv P
Michaela Isaksson 1 2 2 0 4
Evelina Torneus 1 2 1 0 3
Jannica Eriksson 1 0 1 0 1
Viola Kuusisto 1 0 1 0 1
Agnes Holma 1 0 0 0 0
Henriikka Karlsson 1 0 0 0 0
Inka Kuusisto 1 0 0 0 0
Lina Norberg 1 0 0 2 0
Stina Muotka Pettersson 1 0 0 0 0
Tova Hjärtberg 1 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist Utv Utvisningsminuter P Poäng
Spelarstatistik
Målvakter
Namn M G A Utv S IM P
Elin Strandelin 1 0 1 0 34 3 1
M Spelade matcher G Mål A Assist Utv Utvisningsminuter S Skott på mål IM Insläppta mål P Poäng

Andra möten i serien

sön 4 dec 2011, 16:00 Pajala IF - Gammelstads IF 9 - 6