8 juni 2024
14:00

Referat: Sunnanå SK - Ohtana/Pajala FF

Ohtana/Pajala förlorar bortamatchen mot Sunnanå med 3-1 (1-0)
Efter en jämn inledning tar Sunnanå över spelmässigt och i den 23:e minuten tar man ledningen då Milan Marklund kan stöta in 1-0 på ett inspel från vänsterkanten. SSK har strax efter två bra skott där vår vikarierande målvakt Matti Siverhall gör två fina räddningar. OP har ett par halvchanser där dock avsluten inte når målet. 1-0 i paus speglar halvleken.

Andra halvlek inleds illa när Sunnanås Fetihi Feshazian tar sig fram på vår planhalva och avlossar ett skott som går in vid Mattis vänstra stolpe till 2-0. Två minuter senare spelar SSK vackert där ett väggspel friställer Jonathan Hultdin som rullar in 3-0. Sunnanå är nära att öka på ledningen där Matti räddar. I den 54:e minuten ser Petri Ritatörmä att målvakten står långt ute och drar på från 55 meter där bollen går över målvakten och studsar upp i nättaket till reducering 3-1. Sista halvtimmen blir Ohtana/ Pajalas bästa del i matchen och laget har också inne ett boll som tveksamt blåses bort för offside.

Sett över 90 minuter vinner Sunnanå ändå rättvist. I ett hårt kämpande OP gör laget en bra match med tanke på manfallet. Vi plussar för målvakten Mattias Siverhall, försvararna Liam Allden och Johannes Pääjärvi. Offensivt till Nisse Kenttä och Daniel Mäki. Mycket bra inhopp av Oscar Solberg och Gustav Mattsson. I Sunnanå går plussen till försvarets Rasmus Heikkinen samt offensivt till Jonathan Hultdin och Fetihi Feshazian. Utmärkt domarinsats av Mauritz Grendin.

Sunnanå - OPFF: Hörnor 5-5, Avslut på mål 9-3, Gula kort 0-1

Laget: Matti - Liam, Elka (ut 86), Johannes Pä (ut70), Melvin - Petri, Nisse, Danne M, Oliver (ut65) - Denka, David (ut65)
Ers: Oscar (in65), Gustav (in65), Wille ( in 70), Andreas (in 86)