25 maj 2024
14:30

Munksund/Skuthamn SK

Referat: Ohtana/Pajala FF - Munksund/Skuthamn SK

I gräspremiären på Ovevallen (Byavallen) förlorar Ohtana/Pajala mot Munksund/Skuthamn med 0-2 (0-0)
Första halvlek är inledningsvis ganska jämn och den första stora chansen har MSSK när man från ca fem meters håll lyckas sätta bollen över ribban. Mjunksund /Skuthamn tar sedan alltmer över spelet där OPFF:s alltmer tvingas till försvarsspel. OP försöker skapa chanser med längre bollar men försvaret i MSSK kan ganska enkelt avvärja alla anfall. Munksund/Skuthamn har några hyfsade lägen i slutet av halvleken men vi går till paus med siffrorna 0-0.

Andra halvlek börjar med en bra räddning av Bosse följt av ytterligare en då Bosse hamnar på ändalykten där MSSK:s avslutning rullar rakt i famnen på Bosse. Ohtana/Pajala har sitt bästa läge mitt i halvleken då Johan Svanlöv får ett bra läge där dock skottet går på en försvarare och returen skjuter Johan utanför. I den 74:e minuten kommer ledningsmålet för Munksund/Skuthamn när Martin Del Prete blir fri inne i straffområdet och trycker in bollen intill Bosses högra stole till bortaledning 0-1. Ett par minuter senare gör Bosse en fin räddning på ett skott från 16 meter. OP försöker nu lyfta upp mer folk för att få till en kvittering. Istället är det MSSK som kommer med en långboll som passerar våra mittbackar och en fri Viktor Carlsson tar sig förbi en utrusande Bosse och kan rulla in 0-2 i det tomma målet. MSSK har sedan i slutskedet ett rent friläge där Bosse gör en fin enhandsräddning. Efter 93 minuter ljuder slutsignalen och matchen slutar 0-2.

Sett över hela matchen är Munksund/Skuthamns seger helt rättvis. Laget dominerar spelet och skapar också flera bra målchanser. OPFF har en bra målchans på hela matchen och hade svårt att få igång något eget spel, det blev mest långbollar som strandade hos det säkra försvaret. I Ohtana/Pajala går plussen till Keh Klo Boo i målet, Liam Alldén och Melvin Rosén i backlinjen. Offensivt hade vi det svårt men Nisse Kenttä och Daniel Mäki förtjänar plus för ett stort jobb som inte alltid resulterade i målchanser. I ett bra Munksund/Skuthamn går plussen till Olle Jonsson och Joakim Hermansson i backlinjen samt offensivt till Viktor Carlsson och Daniel Joseph John Mot.
Mycket bra domarinsats av Simon Svensson.

OPFF - Munksund/Skuthamn: Hörnor: 2-6, Avslut på mål: 1-9, Gula kort: 1-2

Laget: Bosse - Liam A, Elias Y, Jocke J, Johannes P (ut 46) - Petri R, John K (ut 65), Nisse K - Johan S (ut 69), Daniel M
Ers: Dennis M (in 46), David M ( in 65) Oliver U (in 69), Viktor Nykäinen, Wille Kalla Liinanki