14:30

Boden City FC

Referat: Ohtana/Pajala FF - Boden City FC

På Riavallen förlorar Ohtana/Pajala mot Boden City med 0-4 (0-2)
Boden City tar omedelbart tag i spelet och i den 10:e minuten blir Moise Swedi fälld i straffområdet och domaren pekar på straffpunkten. På straffen kastar sig Bosse mot sin vänstra stolpe och räddar skottet. Boden dominerar spelmässigt och OPFF:s anfall är lätträknade. I den 20:e minuten får ändå OP en målchans när Bodens målvakt fumlar med bollen och Johannes Pääjärvi kan skjuta mot öppet mål, men bollen går utanför. I den 28:e minuten frispelas Citys Ethan Russ i straffområdet och skottet sitter tätt intill Bosses högra stolpe till bortaledning 0-1. Tio minuter senare är det broder Aaron Russ som manövrerar sig i skottlöge och vänsterskottet går i nät till 0-2. Paussiffrorna 0-2 är helt rättvist.

Andra halvlek inleds med att OP får sitt första avslut på mål där Johan Svanlövs skott styrs till hörna av målvakten. Istället är der Boden som ökar på till 3-0 i den 55:e minuten genom Edson Daio. I mitten av halvleken dribblar sig Yssine Ndyai till skottläge och prickar in 4-0. Boden City fortsätter dominera och OPFF får vara glada för att det inte blir fler mål utan då domaren blåser av matchen står sig siffrorna 0-4.

Sett över hela matchen är Boden City klart värda segern, där 4-0 kunnat bli något mål ytterligare. I hemmalaget som mötte en motståndare som imponerade går plussen till Liam Alldén och Joachim Juntti i försvaret. Offensivt hade vi svårt att komma till chanser men Markus Prami och Johan Svanlöv var dom som hotade mest. I ett mycket stabilt och bra Boden City går plussen till backlinjens Cedric Ssejemba, mittfältaren Ethan Russ samt forwarderna Aaron Russ och inhoppande Yannick Ada. Godkänd domarinsats av Axel Johansson.

OPFF - Boden City: Hörnor: 2-6, Avslut på mål: 1-9, Gula kort: 4-3

Laget; Bosse - Liam, Elias Y (ut 59), Joachim J, Melvin - Petri, John (ut 18), Nisse, Svanlöv ( ut 73) - Daniel M, Markus P
Ers: Johannes P (in 18, ut 73), Mårten R (in 59), Kribba L (in 73), Wille K (in 73)