4 maj 2024
13:00

Referat: Lira BK - Ohtana/Pajala FF

På Porsö IP vinner Ohtana/Pajala bortamatchen mot Lira BK med 3-1 (2-1)
OPFF startar med vinden i ryggen och tar också tag i taktpinnen från start. Det är ändå Lira som har första läget där en utrusande Bosse klarar skottet. Strax efter har OP ett jätteläge efter hörna där Danne Mäkis avslut från några meter går över ribban. I den 14:e minuten kommer en boll långt till höger i vårt straffområde, Bosse missbedömer vinden och bollen nickas över Bosse och en fri Viktor Sjöholm kan slå in bollen till 1-0. Strax efter är OP nära en kvittering då Petri Ritatörmä slår en hörna som passerar alla men går i stolpen och i kalabaliken framför mål hamnar bollen till slut hos målvakten. Lira har också en kontring där Bosse gör en skarp räddning. Nästa OP-läge får Markus Prami men nicken ur bra läge går i burgaveln. I den 29:e minuten vinner Danne Mäki en närkamp i Liras straffområde och hittar in med en boll till Petri Ritatörmä som stenhårt sätter bollen upp i nättaket till 1-1. Fem minuter senare får Petri en passning från Johan Svanlöv där dom flesta väntar sig en passning men från dryga 25 meter klipper Petri till med högern där bollen dundrar in vid målvaktens högra stolpe till OP-ledning 2-1. Lira avslutar halvleken starkt där Bosse först gör en fin räddning och i slutminuten har Lira en nick som går tätt utanför. 2-1 i paus speglar matchen.

I andra halvlek tilltar vinden och Lira trycker på och OPFF försvarar sig bra. Trots det spelmässiga övertaget har Lira svårt att skapa lägen mot ett all bättre försvarsspel från OPFF. Inga vassare chanser skapas av lagen förrän OP kommer med en högt studsande löpboll mot Markus Prami, Liras försvarare försöker nicka till en utrusande målvakt, dock går bollen förbi målisen och en jagande Markus Prami kan enkelt rulla in matchavgörande 3-1. Sista kvarten försöker Lira öka trycket men OPFF:s försvar spelar tätt och säkert och matchen slutar med seger för OP med 3-1.

Sett över hela matchen är segern rättvis, spelmässigt är det jämnt men OP skapar fler klara målchanser. I OPFF går plussen till målvakten Keh Klo Boo med flera fina räddningar. Försvaret spelade riktigt starkt idag där extraplusset går till Elias Ylipää. Mittfältet jobbade stenhårt och plussen går till Nisse Kenttä och matchens lirare Petri Ritatörmä vars högerfot håller mycket hög klass. Målen idag var riktiga klassmål. Offensivt går plusset till Markus Prami som skapade lägen och fick avgöra matchen. I Lira plussr vi för högerbacken Daic Boudzoumou. Offensivt var Viktor Sjöholm och Viggo Sörqvist dom som oroade mest. Bra domarinsats av Alexander Nordlund
Lira - OPFF: Hörnor: 4-4, avslut på mål 6-7, Gula kort: 0-2

Laget: Bosse - Liam, Elka, Juntti, Melvin - Petri, John (ut 86), Nisse, Svanlöv (ut 53) - Dannne M, Markus (ut 75)
Ers: Dennis (in 53), David M ( in 75), Oscar S (in 86), Osbäck, Cribba, Joel O