14:30

Storfors AIK

Referat: Ohtana/Pajala FF - Storfors AIK

På Riavallen förlorar Ohtana/Pajala mot Storfors med 0-4 (0-2)
Första halvlek inleds med att OP:s Markus Prami kommer loss på högerkanten men skottet räddas av SAIK:s målvakt.
Efter den chansen tar Storfors över helt och har sin första stora målchans efter drygt 10 minuter där Bosse briljerar med en fotparad. I den 22 minuten kommer SAIK.s Elliot Segerkarl fram på högerkanten, slår ett inlägg som Ovie Richard når högst på och nickar in bollen till bortaledning 0-1. Tio minuter senare upprepas det när Elliot Segerkarls inlägg nickas in av Isac Wiklund till 0-2. SAIK fortsätter dominera spelet och Bosse tvingas till ett par vassa räddningar. Paussiffrorna 0-2.

Andra halvlek blir bättre från OPFF:s sida och laget skapar ett par halvfarliga lägen inledningsvis. SAIK ökar på till 3-0 i den 55.e minuten när ett skott från Tobias Viklund letar sig förbi en kastande Bosse. Två minuter senare missar Bosse då han slår bollen rakt till SAIK.s Otto Norberg som smäller in 4-0. Sista halvtimmen blir jämnare där båda lagen har några lägen utan att kunna få in bollen. OP.s bästa kommer strax före slutet då bollen dansar kring mållinjen innan den spelas bort.
Efter 93 minuters spel kommer slutsignalen och Storfors vinner med 4-0.

Sett över hela matchen speglar siffrorna matchen. OPFF gör en bättre insats än i premiären men har ändå en del som måste bli bättre. I OPFF går plussen till Melvin Rosén, Liam Alldén och Nisse Kenttä. Bra insats också av David Mikaelsson som kom in efter paus. I Storfors går plussen till mittbacken Oskar Forsgren, mittfältarna Tobias Viklund och Axel Mikaelsson samt vasse forwarden Ovie Richard. Utmärkt domarinsats av Sara Wiinikka.

Hörnor: 3-8, Avslut på mål: 4-11, Gula kort: 2-0

Laget: Bosse - Liam, Jocke, Elka (ut 66), Melvin - Petri, John (ut 82), Nisse, Denka - Danne M, Markus P (ut 46)
Ers: David M (in 46), Sakrin (in 66), Viktor N (in 82)