24 september 2022
13:00

Referat: Pålänge GIF - Ohtana/Pajala FF

På Nyåker vinner OPFF serieavslutningen mot Pålänge med 6-0 (4-0)
OP inleder starkt och dominerar spelmässigt men riktigt farliga lägen skapas inte förutom ett par inspel som skapar oreda i hemmaförsvaret. I den 15:e minuten spelas John Kalla fram på högerkanten där inlägget når en fri Adam Zingmark som nickar in bollen till 1-0. Fem minuter senare stjäl Danne Mäki bollen av en försvarare, inlägget seglar över målvakten och dimper in strax under ribban till 2-0. Ytterligare fyra minuter senare drar Christoffer Lantto på med högern ett skott som tar i ribban och Johannes Pekkari är snabbt framme och slår in bollen i öppet mål till 3-0. Pålänge har sedan ett fin chans när en forward blir fri mot Felle som kommer ut och klarar skottet. Fem minuter innan paussignalen slår Danne Mäki en fantastisk boll till en löpande Johannes Pekkari som fri med målvakten rullar in 4-0. Innan paus har sedan Pålänge ett farligt skott som touchar överliggaren och paussiffrorna blir 4-0 till OPFF.

Andra halvlek inleds med att OPFF tapppar lite av första halvleks dominans och det dröjer till 55:e minuten innan vi får till ett bra anfall där Anders Gramner nickar bollen på målvakten. Pålänge har nu mer boll än i första utan att skapa några målchanser. I den 70:e minuten är Joel Hiltunen nära att öka på ledningen men det skruvade skottet smiter utanför stolpen. Det dröjer till 81:a minuten innan nästa chans kommer då Joel fälls inne i straffområdet med straff som följd. Mårten Rosén placerar säkert in bollen till 5-0. Strax före slutet samarbetar Mårten och Joel igen och Joel grundlurar både målvakt och försvar när han kan rulla in bollen till 6-0.

Sett över 90 minuter speglar siffrorna matchen. OPFF dominerar långa perioder av matchen och segern är odiskutabel. I ett säkert försvar var det jämnt och extraplusset går till Joachim Juntti. På mittfälter dominerade Daniel Mäki och offensivt var vi än en gång effektiva när chanserna kom. Johannes Pekkari får extraplusset vars två mål blev matchavgörande. I Pålänge går plussen till backlinjens Shuhrat Murkhamidov, mittfältaren Anton Juntti samt forwarden Joel Martinssson. Bra domarinsats av Peder Rending.

Hörnor: 1-8, Avslut på mål 4-10, Gula kort: 0-0