22 september 2022
19:30

Vittjärvs IK

Referat: Ohtana/Pajala FF - Vittjärvs IK

På Riavallen vinner Ohtana/Pajala den uppskjutna matchen mot Vittjärv med 10-3 (3-0)
Målskyttar: Joel Hiltunen 4, Johannes Pekkari 3, Dennis Mäki 1, Joachim Juntti 1, Oliver Uusitalo 1

Här följer referat av Sören Skogsdal:
OPFF - Vittjärv, 10 - 3 på Riavallen i Pajala i kväll, torsdagen den 22/9 -22
En riktigt kul match främst för publiken. OP började mycket starkt och dominerade stort första 20 min. i 9;e minuten gjorde Oliver Uusitalo 1 - 0 och i 10;e ökade Dennis Mäki till 2 - 0. Jocke.Juntti gjorde så 3 - 0 på en indirekt frispark. Efter målet blev det lite jämnare och Vittjärv skapade några bra lägen.
Till 2:a halvlek bytte OPFF in flera nya spelare bla. kom trion Joel Hiltunen, Johannes Pekkari och Danne Mäki in och satte ännu mer fart på anfallsspelet. I 47.e minuten gjorde Johannes P 4 - 0 och minuten senare kom 5 - 0 genom Joel H. I 55:e min. reducerade Vittjärvs David Lundmark på straff. Målen fortsatte sedan att trilla in Johannes P gjorde ytterligare två mål och Joel H. tre. I 70:e min. reducerade Vittjärvs Andeé Sköld till 7- 2 och i slutminuten blev det 10 - 3 genom Vittjärvs Ronny Sjöberg. Vittjärv spelade glimtvis ett riktigt bra anfall. Men på mittplan och i försvaret klarade man inte alls av hemmalagets starka tempo och fysiska spel. OPFF har avslutat säsongen starkt och visat upp ett mycket fint Div.4. spel. Så var det även i kväll. Om några skall nämnas speciellt blir det förstås målskyttarna Joel Hiltunen med fyra och Johannes Pekkari med tre mål och en assist, trots att de bara spelade i en halvlek. Jag vill också nämna Joachim Juntti som blivit en riktig lirare i år och så Petteri Pellikka som kom igen från Kolari i höst och inte var ett dugg ringrostig, utan spelade som i fornstora dar dvs.som förra säsongen. Adam Zingmark kom starkt under hösten och har nog redan vunnit lagets poängliga.