26 september 2021
16:00

Bodens BK FF 2

Referat: Ohtana/Pajala FF - Bodens BK FF 2

På Skolvallen vinner Ohtana/Pajala serieavslutningen mot Bodens BK 2 med 5-0 (2-0)
OPFF får en smakstart när man redan i första anfallet gör 1-0 då Adam Zingmark nickar ner bollen till Petri Ritatörmä vars skott går i mål tätt intill målvaktens vänstra stolpe. OPFF förtsätter skapa chanser och med kvarten spelad bryter Danne Mäki ett uppspel men får för gott om tid så avslutningen räddas av målvakten. Det fortsätter med några farliga skott där BBK:s målvakt Anton Vesterberg gör riktigt fina räddningar. I den 38:e minuten slår Petri Ritatörmä en högerhörna som Danne Mäki nickar hårt mot målet där bollen går vidare till Johannes Pekkari som stöter in 2-0. Sista chansen i första halvlek har Dennis Mäki vars distinkta skott räddas genom en fin fotparad av målisen. Paussiffrorna 2-0 speglar halvleken.

Andra halvleken inleds med att BBK har sitt första avslut när Felle får rädda ett bra långskott. Johannes Pekkari kontrar med två giftiga skott där nye målvakten Max Söderberg Pittsa gör fina parader. I den 64:e minuten nickas ett inlägg av BBK ut från straffområdet där bollen når Petri Ritatörmä som drar till på volley stenhårt intill målisens högra stolpe till 3-0. Minuten senare slår Petri en högerhörna som nickas in av Adam Zingmark. Johannes Pekkari sliter sig loss i den 77:e minuten och spelar fram Dennis Mäki som kan bredsida in 5-0. Borri har sedan ett jätteläge att där målvakten gölr en suverän parad och slutresultatet blir 5-0.

Sett över 90 minuter är segern odiskutabel och hade nog kunnat bli nåt mål större. OPFF gör en spelmässigt riktigt bra match där man varierar spelet med kortpassningsspel och även längre bollar i djupled. I ett säkert spelande försvar går extraplusset till Elias Ylipää. På mittfältet var Nils Kenttä oerhört nyttig denna eftermiddag och vann alla närkamper. Petri Ritatörmä har en härlig stöt på bollen och båda målen var riktiga delikatesser. Offensivt går plusset till Adam Zingmark vars passningsspel och huvudspel skapade många målchanser. I BBK 2 går plussen till båda målvakterna samt Ludvig Dahlin i backlinjen. Offensivt hade laget svårt att skapa chanser där plusset går till Joel Lindbäck. Bra domarinsats av Tommy Johansson.
Hörnor: 9-1, Gula kort: 0-0