22 september 2021
19:30

Bergnäsets AIK 2

Referat: Ohtana/Pajala FF - Bergnäsets AIK 2

På ett kyligt och blåsigt Riavallen vinner Ohtana/Pajala mot Bergnäset 2 med 4-0 (0-0)
OPFF inleder med en krafiig vind i ryggen men har svårt att skapa något under första halvlek mot ett kompakt spelande BAIK. Det är istället BAIK som får ett gyllene läge att ta ledningen när vi slår ett för svagt bakåtpass som snappas upp av en BAIK:are som blir fri mot Felle. På skottet får Felle upp en arm och styr bollen till hörna. OPFF har oerhört svårt att få till spelet och man skapar bara två halvchanser på 45 minuter, först en inspel där Johannes Pekkari ur bra läge inte får träff på bollen, sedan har Borre ett långskott som går halvmetern utanför. 0-0 i paus är ett resultat vi får vara nöjda med.

Andra halvlek blir bättre från OPFF och man är riktigt nära i den 57:e minuten när Adam får ett bra läge där skottet passerar målvakten men bollen i ribban. Fem minuter senare spräcker Adzi nollan när en hörna dimper ner framför mål och bollen går efter diverse turer fram till Adam som styr in bollen till 1-0. I den 69:e minuten kommer Anders Gramner med ett inlägg mot Adam, som bröstar ner bollen till Johannes Pekkari som fri med målisen sätter 2-0. Två minuter senare kommer Gramner på högerkanten och hittar in till Johannes P som tar emot bollen och dunkar upp den i nättaket till hemmaledning 3-0. Adam har sedan ett friläge som målvakten gör en utmärkt parad på och strax efter är Joel Hiltunen igenom men återigen en fin räddning av målvakten. När Joel får ett nytt friläge i den 83:e minuten gör han inget misstag utan lättar in bollen över en kastande målvakt till slutresultatet 4-0.

Sett över 90 minuter är det en rättvis seger, men BAIK 2 som ikväll bestod av spelare från lag 3 gjorde det riktigt svårt för oss i 60 minuter. Man spelade tätt försvarspel och OPFF skapade nästan ingenting. Sista halvtimmen tröttnade BAIK och målen trillade in. I OPFF går plussen till Felle i målet som gjorde en viktig räddning på friläget. I backlinjen var det jämnt och säkert spel. På mittfältet hade vi svårt att få till spelet i första, desto bättre i andra och plusset går till Anders Gramner. Framåt var vi riktigt vassa i andra halvlek där plussen går till Johannes Pekkari och Adam Zingmark. I BAIK 2 plussar vi för målvakten Hampus Laitinen och backlinjens Erik Lundqvist. Offensivt går plussen till Daniel Westman och Linus Ämter. Perfekt domarinsats av Hugo Westergaard
Hörnor: 7-2 Gula kort: 1-0