4 september 2021
16:00

Referat: Bergnäsets AIK 2 - Ohtana/Pajala FF

På JIAB-vallen vinner Ohtana/Pajala mot Bergnäset 2 med 3-2 (1-1)
BAIK är redan i första minuten nära ett ledningsmål när man spelar sig förbi vårt försvar men en följsam Petteri Peliikka hinner emellan och får bollen över kortlinjen. OPFF har inledningsvis svårt att skapa målchanser, det bästa läget har Adam som ur bra läge nickar mitt på målvakten. I den 27:e minuten kommer en boll in i BAIK:s straffområde där Johan Svanlöv kämpar till sig bollen och får den till Adam Zingmark som sätter ett skott med stödjebenet, vänstern, lågt invid målvaktens vänstra stolpe till 1-0. Några minuter senare kommer BAIK:s Jens Larsson igenom men får inte till skottet som seglar över ribban. I den 42:a minuten kommer kvitteringen när BAIK:s Jens Larsson slår en vänsterhörna till en omarkerad Barzan Jamshidi som via stolpen, nickar in kvitteringen, 1-1. Halvlekens sista chans har OP när John Kalla vinner bollen inne i straffområdet och skjuter från 7-8 meter men målvakten räddar och returen går till Johan Svanlöv som har i stort sett tomt mål men skottet går i burgaveln. 1-1 i paus är rättvist.

Andra halvlek inleds bra från OPFF och i den 53:e minuten springer Joel Hiltunen sig fri, missar skottet förbi en utrusande målvakt, får ändå tag på bollen och hittar en framrusande Petri Ritatörmä som bredsidar in bollen i det övergivna målet till 2-1. Ledningen håller sig i åtta minuter när BAIK kommer fram på högerkanten, inlägget blir perfekt och Viktor Granberg nickar elegant in bollen i Felles högra kryss till 2-2. BAIK är sedan nära att ta ledningen men en alert Felle kommer ut och räddar. I den 72:a minuten slår Petri en fin frispark mot BAIK-målet, luftduellen slutar oavgjort men bollen går ut mot John Kalla som sätter till högerfoten och rullar in bollen till 3-2. OP är nära att öka på ledningen när Petri hittar Adam där målvakten gör en klassräddning. BAIK trycker på sista kvarten men skapar inte speciellt mycket, vassaste är ett hårt långskott som går halvmetern utanför. Sista målchansen har Joel Hiltunen som på ett inspel chippar bollen över målvakten, men också utanför. Efter 90 minuter ljuder pipan för full tid och Ohtana/Pajala vinner med 3-2.

Sett över hela matchen är det en jämn tillställning, BAIK har stundtals mer boll men OP känns giftigare i sitt anfallsspel. I OPFF var inte försvarsspelet lika klockrent som tidigare, vilket två nickmål i baken vittnar om. Plusset i backlinjen går till Elias Ylipää. På mittfältet var det bra insatser av samtliga och plussen går till Petri Ritatöermä och Nisse Kenttä. Framåt var vi farliga vid våra omställningar där Joel Hiltunen var en injektion när han kom in efter paus. Plus också till Adam Zingmark som är en måltjuv när chanserna dyker upp. I Bergnäset går plussen till Daniel Gälman i backlinjen. På mittfältet var Barzan Jamshidi planens bäste och offensivt går plusset till Josef Axelsson. Bra domarinsats av Peder Rending
Hörnor: 5-3, Gula kort: 1-0