Olympia, Heden
22 augusti 2021
16:00

Referat: Hedens IF - Ohtana/Pajala FF

På Olympia i Heden delar Heden och OPFF på poängen när man spelar 1-1 (1-0). Det är Heden som inleder bäst och dominerar stort under första 25 minuterna, dock utan att skapa några riktigt vassa lägen. Sista tjugo i första halvlek utjämnas spelet och OPFF kommer i alltfler anfall, oftast genom Liam Alldén på högerkanten. Det blir ändå Heden som tar ledningen när Oskar Nyqvist kommer till skott några meter utanför straffområdet. Skottet går mot Felles högra stolpe där Felle gör sitt första misstag denna säsong och bollen smiter i nät via Felles fingrar till hemmaledning 1-0. Paussiffrorna blir 1-0 i en chansfattig första halvlek.
Andra halvlek inleds starkare av OPFF och nu är det Heden som får inrikta sig på försvar och några enstaka kontringar. I den 55:e minuten når Petteri högst på en hörna men nicken mitt på målvakten. Några minuter senare tar sig Liam fram i straffområdet där skottet tar på en förvarare och går strax utanför. Mitt i halvleken får Jocke Juntti bollen inne i straffområdet, lyfter bollen över en försvarare men volleyn över ribban. Heden har också en farlig kontring där Felle gör en utmärkt räddning på ett hårt skott längs gräset. Matchklockan tickar upp mot 90 minuter och vi börjar tro att säsongens första förlust skall komma, när Johan Svanlöv i den 88:e minuten kommer fram på vänsterkanten, gör en snabb vändning och får in ett långt inlägg som seglar över Hedens mittförsvarare till Adam som både elegant och säkert knoppar in bollen tätt intill stolpen förbi en chanslös målvakt till slutresultatet 1-1.

Sett över hela matchen är resultatet rättvist i en match som innehöll många närkamper och få målchanser. I ett starkt försvar går extraplussen till Liam Alldén och Petteri Pellikka. På mittfältet plussar vi lite extra för Nisse Kenttä och offensivt hade vi det tufft mot ett starkt Hedenförsvar, plusset går till Adam Zingmark. I Heden går plussen till försvararna Alexander Mattsson och Jacob Roberts, mittfältaren Oskar Nyqvist samt anfallaren Oleg Klimashevich. Bra domarinsats av Andreas Forsberg.
Hörnor: 1-5, Gula kort: 0-2