14 augusti 2021
16:00

IFK Kalix

Referat: Ohtana/Pajala FF - IFK Kalix

På ett soligt Skolvallen vinner Ohtana/Pajala seriefinalen mot IFK Kalix med 3-0 (1-0)
OPFF får en smakstart när man redan i den andra minuten tar ledningen då Nisse Kenttä slår en långboll över Kalix backlinje till en framstormande Johannes Pekkari som tåar bollen förbi en utrusande målvakt och slår in bollen till 1-0. Tio minuter senare kommer Borre loss centralt och rullar ut bollen till en löpande Joel Olsson som ren med målisen försöker placera in bollen men målvakten får ut en kroppsdel och räddar läget. Efter den chansen tar Kalix över mer av bollinnehavet men skapar väldigt lite, det bästa läget kommer strax innan halvtid när en hörna dimper ner framför vårt mål och det uppstår kalabalik innan vi får undan bollen. Vi går till paus med ledning 1-0 i en spelmässigt jämn halvlek men där OPFF har haft två frilägen.

Andra halvlek är sju minuter gammal när Petri Ritatörmä ser att Kalix målvakt är långt utanför sitt mål, från ca 55 meter drar han på ett skott som seglar över målvakten, tar i stolpen och stolpreturen på målisen och in i mål till 2-0. Målvakten får dock snabbt bort bollen och frågan är om bollen passerat mållinjen? Efter konsultation med assisterande pekar domaren för mål. Årets mål på Skolvallen! Efter målet blir OPFF:s spel allt bättre och man mer eller mindre kontrar sönder Kalix. IFK har mycket boll men vid varje bolltapp kommer OP i farliga kontringar. I den 74:e minuten når Joel Hiltunen högst på en hörna där en Kalix-försvarare halkar och räddar nicken med en hand. Straffen är klar och Petteri Pellikka bredsidar säkert in 3-0. Några minuter senare broderar OP fint på högerkanten där Liam kommer med ett inspel som Borre är först på men träffen är lite oren och bollen utanför stolpen. I 85:e minuten drar Joel Olsson på ett långskott som passerar målvakten men i stolpen. På prick 90 minuters spel ljuder slutsignalen och OPFF vinner med 3-0.

Sett över 90 minuter speglar 3-0 matchen. Visserligen har Kalix mer boll än OPFF men OP:s anfallspel är mycket vassare än IFK.s denna eftermiddag. I ett utmärkt spelande försvar är alla värda överbetyg men extraplussen går till Petteri Pellikka och Melvin Rosén. På mittfältet gjordes ett jättearbete inte minst i defensiven och plussen går till Nisse Kenttä och Petri Ritatörmä. Offensivt var vi farliga under första kvarten och hela andra halvlek. Extraplussen till Joel Olsson och Joel Hiltunen. I Kalix går plussen till Robin Kattilavaara i backlinjen, Chaho Jamshidi på mittfältet och William Kattilavaara i anfallet. Utmärkt domarinsats av Keijo Hyvärinen.
Hörnor: 2-3, Gula kort: 0-1