Polvallen Juoksengi
7 augusti 2021
15:00

Referat: Polcirkeln/Svanstein FF - Ohtana/Pajala FF

På Polvallen i Juoksengi vinner Ohtana/Pajala med 2-0 (1-0) mot Pol/Svanstein. Inledningen är jämn utan några målchanser. I den 11:e minuten kommer Danne Mäki med ett skott från 12-13 meter men mitt på målvakten. I den 18:e minuten får PS ett inkast på egen planhalva. Kastet mot egen målvakt får en hög studs som målvakten missbedömer och Danne Mäki är snabbt framme, sticker fram foten och kan enkelt driva fram bollen mot ett övergivet mål till ledning 1-0. Några minuter senare sliter sig Borre igenom på vänsterkanten men skottet går en bit utanför. Sista kvarten blir PSFF:s som trycker tillbaka OPFF på egen planhalva. Trots det dröjer det till halvlekens slutsekunder innan PS skapar en vass möjlighet då Jacob Rautila drar på en vänster från några meter men över ribban. Vi går till paus med en ledning på 1-0 i en händelsefattig halvlek där spelet också får betecknas som ganska beskedligt.

Andra halvlek blir mer händelserik där Pol/Svanstein är nära en kvittering i inledningen men en OPFF-fot blockerar skottet. Än närmare är man i den 65:e minuten när PS tar sig fram på högerkanten, Felle kommer ut och blir överspelad men på inspelet når Melvin bollen och får den över kortlinjen. Fem minuter senare kommer OP på vänsterkanten där bollen når Johannes Pekkari som får en lite dålig träff som målvakten kastar sig på och styr bollen utanför stolpen. Nisse Kenttä har sedan två bra nicklägen där den andra blir riktigt farlig men målvakten klarar vid ena stolpen. PSFF har i den 85:e minuten en dubbelchans efter en hörna som räddas av OP på mållinjen och på returen kommer ett farligt skott som nickas bort just innan linjen. I slutminuten kontrar Ohtana/Pajala där Johan Svanlöv gör en fin löpning på vänsterkanten, chippar över en glidtacklande back, löper mot kortlinjen och kommer med ett perfekt inspel som Joel Hiltunen snabbt hugger på och sätter bollen till vänster om målvakten till slutresultatet 2-0.

Sett över 90 minuter är det spelmässigt ganska jämnt men OPFF är effektivare och vinner ändå ganska rättvist. I ett bra spelande försvar går plussen till Elias Ylipää och Melvin Rosén. På mittfältet går plussen till Danne Mäki som hade en fot i det mesta som hände på plan och Johan Svanlöv vars upplopp till 2-0 var magnifik. Framåt var Johannes Perkkari ett hot under hela matchen. I Pol/Svanstein gjorde Olle Sundqvist Westerberg i målet flera fina räddningar. I backlinjen plussar vi för Emil Rautila och Mattias Ström. Offensivt går plussen till David Vähäkangas på mittfältet och Jacob Rautila i anfallet. Utmärkt domarinsats av Robert Isaksson.
Hörnor: 9-7. Gula kort: 2-2