25 juli 2021
16:00

Referat: Boden City FC - Ohtana/Pajala FF

På Björknäsvallens naturgräs spelar Boden City och Ohtana/Pajala FF 1-1 (0-1)
Matchen inleds med att OPFF får en straff i den 7:e minuten när Johannes Pekkari fälls i straffområdet. Fram stegar John Kalla och sätter en bredsida högt upp i målvaktens högra hörn till 1-0. Efter den fina starten blir det inte mycket anfallsspel för OP utan Boden City dominerar spelet dock utan att skapa några riktigt farliga chanser. Mitt i halvleken är dock City nära en kvittering när man får på ett hårt skott från straffområdeslinjen som tvingar Felle till en utmärkt räddning. City har även en nick i slutet av halvleken som dock går rakt på Felle. Vi går till paus med en 1-0 ledning i en halvlek som spelmässigt dominerats av City.

Andra halvlek inleds med ett bra City anfall där vi får undan bollen nära mållinjen. Boden fortsätter trumma på och i den 53:e minuten tar man sig igenom på vänsterkanten men Felle gör sig stor och klarar skottet. Fem minuter senare är man åter igenom men än en gång klarar Felle skottet. Kvitteringen kommer i den 68:e minuten när en boll når Citys Peter Gitselov inne i straffområdet, nedtagning, snabb vändning och skottet smiter under Felle till en rättvis kvittering 1-1. Avslutningen av matchen blir bättre från OPFF och Johannes Pekkari är nära när han är först på en djupledsboll där skottet går utanför. Nästa läge för Borri kommer 10 minuter innan slutsignalen när han drar på från ca 10 meter men en City-spelare får ut ett ben och skottet går rakt på målvakten. Sista läget kommer i slutsekunderna när Danne Mäki är framme på en hörna men nicken några decimeter över ribban.

Sett över hela matchen är City det drivande laget rent spelmässigt mot ett OPFF som saknade många ordinarie spelare. Mycket starkt av OPFF att ändå kunna kriga till sig en poäng som på slutet faktiskt kunnat bli tre. I ett ramstarkt försvar går plussen till Felix Pekkari i målet som gjorde några avgörande räddningar. Den nykomponerade fyrbackslinjen gör en stark insats där extraplussen går till Jocke Juntti och John Kalla. På mittfältet hade vi svårt att få igång något vettigt passningsspel utan det var mycket defensivt jobb som gällde, plusset går till Nisse Kenttä. Offensivt var Johannes Pekkari den som skapade dom flesta av våra chanser. Vi hade två debutanter i Cyril Kamara och Wille Kalla Liinanki som båda gjorde starka insatser. I Boden City går plussen till backen Ramezan Karimi, mittfältaren Jakary Camra samt forwarden och matchens lirare Peter Gitselov. Keijo Hyvärinen dömde ok men tvingades visa upp det gula kortet oftare än vanligt.
Hörnor: 6-2, Gula kort: 2-4