1 - 1
28 juni 2021
19:30

Referat: Haparanda FF - Ohtana/Pajala FF

På ett soldränkt Gränvallen spelar Haparanda FF - Ohtana/Pajala FF oavgjortt 1-1 (1-0)
HFF skapar första läget i den 6:e minuten när man tar sig fram på sin vänsterkant och kommer otäckt nära vårt mål, vinkelskottet blir hårt men Felle klarar skottet och är först på returen. Spelmässigt är första halvlek jämn där lagen har perioder där man är mer spelförande. OPFF:s första chans kommer mitt i halvleken när Petri Ritatörmä lossar ett skott från ca 25 meter som går utanför. OPFF har även nästa läge när Liam kommer med ett fint inspel där Jocke Juntti får fin träff men tyvärr rakt på målvakten. Slutkvarten blir HFF:s där man är fint framme i den 36:e minuten men skottet går rakt på Felle. I den 41:a minuten kommer HFF fram på vänsterkanten och kommer väldigt nära vår målbur, vinkelskottet räddas av Felle men på returen är han chanslös när Abdikadar Bulle trycker in bollen till hemmaledning 1-0. HFF är ytterst nära att utöka ledningen i slutsekunderna när Cebastian Eskelinen står sopren fem meter från mål men turligt för oss får han dålig träff på bollen som Felle kan fånga. 1-0 i paus är rättvist.
Andra hallvlek börjar med att OPFF slår en boll mot HFF:s straffområde till en löpande Dennis Mäki där HFF försvaret är först på bollen och missar i rensniíngen, bollen rakt upp i luften, över en utrusande målvakt och Denka som fortsatt löpningen ser bollen komma och kyligt sätter han en volley i det öppna målet till 1-1. OPFF har nu sin bästa period i matchen där man får till passningsspelet på ett bättre sätt och skapar en del halvchanser. I den 52:a minuten ser Petteri Pellikka att målisen är på utflykt och får på ett fint skott från 40 meter som går över målvakten men den går också precis över ribban. HFF har också några giftiga kontringar och i den 58:e minuten tvingar man Felle till en fin räddning. Sista halvtimmen tappar OP lite av spelet från inledningen och Haparanda är nu det spelförande laget där man har en farlig nick just utanför och även ett fint distanskott som går en bit utanför Felles högra stolpe. Efter 94 minuters spel blåser domaren av matchen som slutar 1-1.
Sett över hela matchen är 1-1 ganska rättvist även om Haparanda nog var närmast segern. HFF är genomgående något bättre spelmässigt där vi stundtals har svårt att få till det egna spelet. Spelmässigt är detta en mycket tuffare och bättre match än den tama tillställning vi spelade mot Pol/Svanstein. I OPFF går plussen denna kväll till Felix Pekkari i målet och Petteri Pellikka och Liam Alldén i backlinjen. Plus också till Kotten Ylipää som gjorde sin första start denna säsong. Framåt försökte vi men hade svårt att få några längre anfall, undantaget första kvarten i andra halvlek. Plusset går till Dennis Mäki som hade pigga ben och var riktigt kylig vid målet. Haparandas bästa var Mikael Mustajärvi i försvaret, Joel Waara på mittfältet och Abdikadar Bulle i anfallet. Bra och säker domarinsats av Keijo Hyvärinen.
Hörnor: 4-5, Gula kort: 4-1