24 juni 2021
20:00

Polcirkeln/Svanstein FF

Referat: Ohtana/Pajala FF - Polcirkeln/Svanstein FF

På ett soldränkt Skolvallen vinner Ohtana/Pajala Tornedalsderbyt mot Pol/Svanstein med 2-0 (1-0)
Första halvlek är PSFF det bättre laget spelmässigt och första läget kommer i den 11:e minuten där man från ganska bra läge skjuter över. I den 15;e minuten har Jacob Rautila ett fint skott som touchar ribbans överkant och i den 24:e har P/S en farlig chans men skottet från 10 meter rakt på Felle. OPFF uppträder nervöst och har svårt att få igång något passningsspel, man har ett hyfsat läge i inledningen innan OP i den 25:e minuten får till ett bra anfall där Johannes Pekkari hittar fram med en djupledsboll till en löpande John Kalla som sätter en bredsda intill Magnus Westerbergs högra stolpe till 1-0. Resten av halvleken blir chansfattig men PSFF har ändå ett litet övertag. 1-0 i paus.

Andra halvlek inleds bäst av Pol/Svanstein och OPFF får mest inrikta sig på försvarsspel, vilket man gör säkert och bra. Inga större lägen skapas och OP:s anfall är lätt räknade. I den 69:e minuten gör Johannes Pekkari ett fint nummer på högerkanten, dribblar och kommer med ett inspel som når Petri Ritatörmä vars hårda skott går förbi en chanslös målvakt. För PSFF är det en kalldusch som sätter ner stridsviljan och OPFF har några kontringar som man nog borde gjort något mål på. P/S har också ett farligt skott som smiter strax utanför krysset. Efter dryga 90 minuter blåses matchen av och OPFF vinner med 2-0.

Sett över hela matchen gör Ohtana/Pajala en blek match spelmässigt. Pol/Svanstein är spelmässigt bättre i 70 minuter men har svårt att skapa målchanser mot ett säkert försvar i OP. I Ohtana/Pajala plussar vi för Felle i målet, för Petteri Pellikka och Liam Alldén i backlinjen. På mittfältet går plusset till Petri Ritatörmä och offensivt plussar vi för Johannes Pekkari. I Pol/Svanstein går plussen till Mattias Ström i backlinjen, Jens Nilsson och Jesper Rautila på mittfältet och Jacob Rautila i anfallet.