18 juni 2021
19:00

Referat: IFK Kalix - Ohtana/Pajala FF

På Furuvallen slutar matchen IFK Kalix - Ohtana/Pajala 1-2 (0-0)
Första halvlek inleds med att Kalix kommer fram i ett fint anfall där bollen letar sig fram till en friställd forward som bredsidar in bollen bakom Felle, men assisterande domaren har flaggan uppe och målet döms bort. Det dröjer till den 22:a minuten innan OPFF skapar sin första målchans då Danne Mäki gör en raid in mot mål, dribblar förbi flera spelare och fri mot målisen försöker han sätta bollen i bortre hörnet men målvakten klarar skottet. Två minuter senare hittar John fram med en boll mot Adam som ur bra läge får dålig träff och bollen når målvaktens famn. I slutet av halvleken har Danne Mäki ett hårt volleyskott som går rakt på målvakten. Kalix har några bra anfallsförsök under första halvlek men inga vassare målchanser. Paussiffrorna blir 0-0 i en halvlek där OPFF var något bättre spelmässigt.

Andra halvlek blir ganska lik den första, spelmässigt jämnt men inte jättemånga målchanser. I den 65:e minuten kommer Kalix igenom centralt genom Erik Qvist som kallt spelar bollen förbi en utrusande Felle och Edwin Lundqvist kan rulla in bollen till hemmaledning 1-0. Ohtana/Pajala försöker ta mer initiativ och Joel Hiltunen är två gånger igenom från
vänsterkanten men inspelen rensas undan. I den 76:e minuten har Petri Ritatörmä chansen att kvittera men bollen smiter utanför. Tio minuter före slutsignalen slår Petri en fin frispark som når Adam Zingmark vars nick från straffpunkten går i en båge över målvakten till kvittering 1-1. Fyra minuter senare kommer Liam Alldén med en lyftning mot Kalix straffområde där mittbackarna missbedömer bollbanan och Adam kan smita imellan och slå in segermålet 2-1.

Sett över hela matchen är segern rättvis i en match med bra tempo och tuffa närkamper. I Ohtana/Pajala var backlinjen mycker bra och extraplussen går till Elias Ylipää och Liam Alldén. Mittfältet jobbade stenhårt hela matchen och Daniel Mäki var outtröttlig såväl defensivt som offensivt. Offensivt hade Adam tuff bevakning och hade svårt att hitta lägen i 80 minuter, sedan smällde han in två mål på fyra minuter och blev matchvinnare. I Kalix går plussen till målvakten Nils Westring och backlinjens Robin Kattilavaara. På mittfältet dominerade Jacob Josefsson och framåt var Erik Qvist det största hotet. Utmärkt domarinsats av Keijo Hyvärinen.
Hörnor: 3-6, Gula kort: 3-0