16:00

Hedens IF

Referat: Ohtana/Pajala FF - Hedens IF

Hemma på Riavallen vinner Ohtana/Pajala mot Heden med 2-1 (2-1)
Första halvlek inleds med att Johannes Pekkari får ett fint läge när Hedens målvakt är på utflykt, lobben går dock över ribban. Spelet ute på plan är jämnt och inga större målchanser skapas förrän i den 34:e minuten när en rensning från Hedenförsvaret går fram till Johannes Pekkari som från 20 meter drar på en volley som går in bakom en chanslös Tomas Erikehn i Hedenmålet. Hedens första fina läge kommer någon minut senare där Felle får kasta sig i hela sin längd för att rädda till hörna. I den 40:e minuten är Heden ytterst nära en kvittering när man får ett bra skottläge från ca 10 ,meter men på mållinjen får O/P undan lädret. I halvlekens slutminut får OPFF en frispark som John Kalla slår till en löpande Liam Alldén vars skott passerar målisen till 2-0. På övertid i första halvlek får Heden till en kontring där Emil Johansson fri med Felle kan sätta halvtidsresultatet 2-1.

Andra halvlek blir också spelmässigt jämn där Heden har den första målchansen och Felle tvingas till en fin räddning. I den 63:e minuten tar sig Joel Hiltunen sig igenom på vänsterkanten men en snabbt utrusande målvakt räddar till hörna. I den 77:e minuten har Danne Mäki en frispark från 35 meter som håller på att överraska målisen som hinner stöta bollen utanför stolpen. Joel Hiltunen har ytterligare en framstöt från vänstersidan men åter kommer målisen ut och hinner få ut en fot och räddar. Sista målchansen i matchen har Adam Zingmark som slänger sig fram och dyknickar bollen tätt utanför. Efter 93 minuters spel ljuder domarens pipa för full tid.

Sett över hela matchen är den spelmässigt jämn med ett litet plus för Ohtana/Pajala. Segern är rättvis då OPFF skapar några fler målchanser än Heden. I ett starkt försvar går plussen till Felix Pekkari i målet och Liam Alldén på backen. På mittfältet var Daniel Mäki outtröttlig i sitt hårda jobb och offensivt går plusset till Adam Zingmark. Joel Hiltunen visade klass dom ca 30 minuter han var på plan. Heden hade en utmärkt målvakt i Tomas Erikehn, plussen i övrigt till Pontus Kristiansen i backlinjen och mittfältets Oskar Nykvist. Offensivt var Emil Johansson det största hotet.
Domare Tommy Johansson hade några tveksamma domslut men som helhet en godkänd insats.
Hörnor: 8-4, Gula kort: 3-1