Gammelstads IP
5 juni 2021
13:00

Referat: Gammelstads IF - Ohtana/Pajala FF

På ett soligt och varmt Gammelstads IP spelar Gammelstad och Ohtana/Pajala oavgjort 3-3 (1-3)
OPFF inleder starkt och giffarna får mest inrikta sig på försvarsspel. I den 10:e minuten slår John Kalla en patenterad frispark som når Petteri Pellikka vars säkra nick går in till 0-1. Tre minuter senare är Kalla ute på vänsterkanten där han spelar in en läcker utsida till en framstormande Joel Hiltunen som dunkar upp bollen i nättaket till 0-2. I den 16:e minuten är Petteri framme igen med huvudet men blir överkörd av målisen med straff som följd. John Kalla kliver fram och smäller en bredsida strax under krysset till 0-3. John gjorde osannolika tre poäng på sex minuter. Efter det målet spottar Gammelstads upp sig och kommer i några anfall dock utan att skapa målchanser. I den 24:e minuten kommer en studsande boll in i vårt straffområde, felstuds ger en misslyckad rensning och giffarna kan slå in reduceringen 1-3. Resten av halvleken är spelmässigt jämnare men det är OPFF som har bästa läget då Johan Svanlöv får drömträff från cirka 25 meter men bollen träffar ribban. Vi går till paus med en rättvis 3-1 ledning.

Andra halvlek blir inledningsvis jämn spelmässigt men också chansfattig. Det är ändå OPFF som känns farligare men dom riktigt skarpa chanserna uteblir. Det dröjer till den 80:e minuten innan en riktigt vass chans kommer då Dennis Mäki springer sig fri och ensam med målvkten slår han en tåfjutt som målisen gör en fin fotparad på. I den 84: e minuten kommer en högt studsande boll in i vårt straffområde, Felle kommer ut och nyper bollen samtidigt som en giffare ramlar över ett försvarsben. Domaren visar på straffpunkten och säkert sätter Gammelstad in 2-3. Nu får giffarna vittring på poäng och är i den 88:e minuten på vippen att kvittera men vi får undan bollen. I slutminuten kommer GIF med ytterligare en framstöt där Felle tvingas till en fin parad men returen slås in i mål till 3-3. På övertid är Ohtana/Pajala nära att få åka hem med tre poäng när Jocke Junttis nick oturligt tar i axeln på en felplacerad målvakt och giffarna kan rensa bort och matchen slutar 3-3.

Sett över hela matchen är Ohtan/Pajala värda segern, man skapar fler och bättre chanser än Gammelstad. En eloge dock till giffarna vars slutforcering gav en pinne. I ett OPFF som inledde magnifikt men mattades ju längre matchen gick går plussen i backlinjen till Petteri Pellikka och Melvin Rosén. På mittfältet måste John Kallas tre poäng på sex minuter plussas. Framåt var vi bra periodvis och skapade målchanser. Plusset idag går till Dennis Mäki.