Ohtana/Aapua FF

Referat: Gällivare SK - Ohtana/Aapua FF

OAFF vinner den avslutande bortamatchen mot Gällivare SK med 2-0 (2-0)

Första kvarten är jämn med ett större bollinnehav för OA, GSK däremot är farliga i sina omställningar och veteranen Mikael Jannok har några bra nicklägen på fasta situationer.
I 20 minuten slår Pellikka en fin crossboll till Danne Mäki, Mäki tar läckert med sig bollen på vänsterkanten och avslutar på målvakten. King störtar fram på bortre ytan och kan enkelt rulla in 0-1.
Efter målet är det spel på en planhalva och OAFF skapar chans på chans. Det är frilägen och skottläge till höger och vänster och det är ett under att vi inte gör mål.
0-2 kommer i 32a minuten när Elias Ylipää enkelt nickar in en hörna signerad Johan Svanlöv.
Sista kvarten fortsätter vi skapa chanser men vi går till paus med en tvåmålsledning.

Andra halvlek är en ren transportsträcka till segern.
OAFF spelar stabilt och låter GSK jaga boll mest hela tiden.
GSK skapar inga större farligheter, däremot så borde OAFF gjort 2-3 mål till.
OAFF ger ordentligt med speltid åt alla i truppen och trots flertalet byten på kort tid så fortsätter vi dominera matchbilden!

I och med segern så slutar OAFF på en åttonde plats i tabellen och får spela Div 4 även nästa år.
GSK får ta klivet ner till Div 5 och Haparanda som slutade på nionde plats får vänta in resultaten från Div 3 innan dom vet om det blir nytt kontrakt eller degradering.