Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Ohtana/Pajala FF Seniorlag Herrar

17 april 2017
15:00

Kiruna FF

Referat: OAFF - Kiruna FF

OAFF förlorar den avgörande matchen i Coop Cup:s gruppspel mot Kiruna FF med 0-1 (0-0)
OA inleder piggt och är det spelförande laget under första halvtimmen. Laget skapar också några bra målchanser men Kiruna-försvaret reder upp med både tur och skicklighet, Sista kvarten kommer Kiruna på allvar in i matchen och skapar ett par farliga lägen som dock Felle parerar. 0-0 i paus borde kanske varit en OA ledning i paus men vi är nöjda med spelet.

Andra halvlek blir Kirunas och laget dominerar stundtals stort och skapar också flera riktigt bra målchanser där Felle tvingas till utmärkta parader. OA svarar med några kontringar och plötsligt med kvarten kvar får Adam ett gyllene läge att ta OA vidare från gruppspelet, när han får bollen vid straffpunkten men sätter skottet utanför den vänstra stolpen. Strax efteråt sätter så Kiruna segermålet när ett skott letar sig tätt intill Felles vänstra stolpe till 0-1. Sista tio försöker OA trycka på och har ett par halvchanser men matchen slutar 0-1.

Sett över två halvlekar är ändå Kirunas seger rättvis då deras andra halvlek var bra och man skapade också flera riktigt bra målchanser. OAFF skall ändå ha beröm för en utmärkt första halvtimme där man visade klass och överglänste Kiruna i deras gamla paradgren, passningsspelet längs marken. Orken tröt i slutet på första och i andra halvlek fick vi jobba hårt i defensiven. I ett starkt kollektiv som defensivt gjorde en bra match måste ändå Felix Pekkari utses till matchens lirare med flera fantastiska räddningar. I en stark backlinje är alla värda plus och vi ger ett extra plus till Liam Alldén som orkade slita i 90 minuter såväl defensivt som offensivt. Offensivt går plussen till Hector Garcia för flera smörpassningar och ett par farliga avslut samt till Danne Mäki vars fysiska spel starkt bidrog till många bollvinster.

Kiruna hade flera bra spelare där Fredrik Ahlanders snabbhet kommer att bli ett farligt anfallsvapen denna säsong.