15:00

IFK Kalix

Referat: OAFF - IFK Kalix

Ohtana/Aapua besegrar IFK Kalix med 4-1 (1-0) hemma på Riavallens konstgräs.
Första halvlek inleds bäst av Kalix som håller bollen inom laget men man har svårt att ta sig till några farligare chanser. Istället är det OAFF som skapar lägena, först är Johannes Pekkari fri mot målvakten men skottet går utanför, strax efter är Gum san Lahpai igenom men en utrusande målvakt avvärjer läget. I den 18:e minuten är Johannes på väg igenom när han blir dragen i tröjan. Straffen sätter Miikka Koivuniemi till ledning 1-0. Samme Miikka har sedan ett fint distansskott som träffar stolpen. Kalix har i slutet av halvleken en hyfsad målchans som dock Felle räddar. Vi går till paus med ledning 1-0 vilket är ett rättvist resultat.

Andra halvlek inleds med att OAFF jämnar ut spelet på plan och i den 54:e minuten är Johannes Pekkari åter fri med målisen men chippen över målvakten smiter utanför stolpen. Kalix kontrar i den 65:e minuten där ett tungt distanskott passerar Kotten i målet men turligt för oss tar den klockrent i stolpen. Minuten senare får Kalix en straff där Kotten går rätt på och kniper bollen. I den 67:e minuten får OA en frispark från vänsterkanten som Miikka slår perfekt och Danne Mäki når högst och nicken sitter vackert högt uppe i målisens vänstra hörn till 2-0. Tre minuter senare hittar Adam fram med en fin djupledsboll till Johannes som denna gång är säker och bredsidar in 3-0. Kalix har i den 80:e minuten ett friläge som Kotten är snabbt nere på och räddar. I den 85:e minuten tar sig Miikka in i straffområdet och fälls av en utrusande målvakt där bollen går till en Kalixförsvarare som på något sätt sätter bollen i det tomma målet till 4-0. I det läget är OAFF klara gruppsegrare och får möta GMFF i kvartsfinal. Danne Mäki har strax före slutet en frispark som via målisen tar i ribban. På övertid kommer Kalix i ett sista anfall där Andreas Hedman med en snygg manöver tar sig in i straffområdet och sätter bollen i nättaket förbi Kotten till slutresultatet 4-1. Resultatet betyder att Kiruna och OAFF båda har tre poäng och samma målskillnad 6-5 men där KFF går vidare tack vare seger i inbördes möte.

Laget: Felle (ut 46) - Jocke Juntti, Kero, Micke K, Martin T - Gujm San, Mäki, Miikka, Yassin, - Adam, Borri
Ers: Kotten, Abdul, Joel, Elio, David P