4 oktober 2015
14:00

Ohtana/Aapua FF

Referat: Hemmingsmarks IF - Ohtana/Aapua FF

Hemmingsmark och OAFF delar på poängen när man spelar 1-1 (0-1) på ett blåsigt Hifton. Första halvlek har Hemmings vinden i ryggen och trycker tillbaka OAFF på egen planhalva. Under första kvarten tvingar man Kotten till två riktigt kvalificerade räddningar. Det är ändå OA som tar ledningen i den 33:e minuten när Martin Tano slår en hård hörna som Anders Palo är först på och dundrar in 0-1 med en stenhård nick från 8 meter. Målet verkar dämpa Hemmings för några minuter men i slutskedet är kvitteiringen nära vid ett par tillfällen men 0-1 är paussiffrorna, vilket inte speglar matchbilden då HIF haft 4-5 lägen mot vårt enda.

Andra halvlek har vinden vänt en smula och det är nästan rak sidvind. Hemmings startar omedelbart jakten på en kvittering och i den 52:a minuten kommer 1-1 efter en hörna som nickas ut av vårt försvar men skottet av Johan Zingmark från straffområdeslinjen går förbi alla till 1-1. När sedan rapporter kommer att Heden ligger under mot Rönnskär gör Hemmings allt för att vinna och knipa kvalplatsen. Man trycker på med mycket folk i straffområdet och man har också flera lägen att sätta bollen men uppoffrande förvarsspel samt utmärkt målvaktsspel gör att bollen inte går in. OAFF har några kontringar där ett inlägg från Borri når Miikka men skottet går rakt på målvakten. I den 80:e minuten är OAFF riktigt nära att ta ledningen då Albin får på ett bra skott som målvakten släpper retur på men lyckas mirakulöst rädda returen som Johannes Pekkari slår mot öppet mål. Efter 92 minuter ljuder pipan för full tid och matchen slutar 1-1.

Sett över hela matchen var Hemmings värda segern men bra moral och stenhårt jobb av OAFF gjorde att man fick med sig en poäng. I OAFF går plussen till Kotten i målet som gjorde många kvalificerade parader samt mittbackarna Anders Palo och Daniel Mäki. Framåt var Johannes Pekkari stark i duellerna och låg bakom dom flesta anfallen. I Hemmings går plussen till försvarets Pontus Sundqvist, mittfältets Niclas Nilsson samt forwarden Peter Berglund. Utmärkt domarinsats av Jonathan Forsman.

Laget: Kotten - Kero, Palo, Mäki, Marre (ut 62) - Jocke J (ut 46), Jocke L, John, Miikka - Borri, Albin
Ers: Liam (in 46), Micke K (in 62)