Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Ohtana/Pajala FF Seniorlag Herrar

25 oktober 2014
14:00

IFK Arvidsjaur

Referat: OAFF - IFK Arvidsjaur

OAFF tar steget upp i div III genom att hemmabesegra IFK Arvidsjaur med 1-0 (0-0) på Riavallen i Pajala.
Matchen inleds bra av OA och redan i den andra minuten tar Johannes Pekkari sig förbi backlinjen men skottet räddas av målvakten. Tre minuter senare står John Kalla helt ren i straffområdet, skottet går dock rakt på målisen. Efter dom chanserna kommer Arvidsjaur in i matchen och är det spelförande laget under en kvart och man skapar också ett par omställningar där man är på väg igenom men sista passet bryts av vårt försvar. IFK har också ett par skottlägen men skotten passerar utanför trävirket. I den 30:e minuten är OAFF nära att ta ledningen när en hörna nickas tätt utanför stolpen och några minuter senare är Johannes Pekkari fri mot målvakten som gör en utmärkt fotparad. Halvleken avslutas med ett vinkelskott från A-jaur som passerar flera fötter men Kotten är alert och kniper bollen. I slutsekunderna av halvleken faller en IFK:are inne i vårt straffområde men domaren vinkar avvärjande - från min position var det inte långt ifrån straff. 0-0 i paus är ganska rättvist även om OA haft dom vassare chanserna. I paus leder Alvik med 3-1 över Malå.

Andra halvlek inleds med jämnt spel utan några direkta målchanser men OAFF tar alltmer över tillställningen och dominerar stora delar av halvleken. Det dröjer dock till den 65:e minuten innan första läget kommer och då är det Hector Garcia som avslutar med ett skott tätt utanför stolpen. I den 72:a minuten jublar hemmapubliken för 1-0 när Joel Hiltunen skarvnickar ett inspel men målvakten gör en fantastisk räddning och får även bort returen. Minuten senare har Arvidsjaur sin bästa målchans men vinkelskottet från ca 12 meter går metern utanför Kottens stolpe. Matchen ser ut att sluta mållös då Anders Palos tjusiga nick upp i krysset efter en hörna, oförklarligt blåses bort. I den 4:e övertidsminuten gör Jocke Larsson en påpasslig brytning på mittplan och sprintar längs vänsterkanten och tar sig in i straffområdet, inspelet når Adam Zingmark som från 11-12 meter bredsidar in bollen tätt intill målvaktens högra stolpe till slutresultatet 1-0.

Sett över hela matchen vinner OAFF rättvist mot ett Arvidsjaur som spelade ett tätt försvarsspel och satsade på snabba kontringar. Arvidsjaur var ett välorganiserat lag som inte släppte till många chanser. OAFF gör inte säsongens bästa match men man hade ett försvarsspel som gjorde att Arvidsjaur hade svårt att få dom riktigt öppna lägena. Detta var för övrigt den 18:e matchen i följd som OAFF är obesegrade! Tänk när serien började och vi hade en poäng på tre matcher! I ett mycket jämnt hemmalag går dom extra plussen denna dag till Elio Garcia i försvaret, på mitten till Jocke Larsson vars insats vid målet var 5-stjärnigt, anfallsmässigt till Johannes Pekkari vars styrka och snabbhet gav IFK-försvaret full huggning i 90 minuter och till inhoppande Adam Zingmark som avgjorde tillställningen genom att ta tillvara sin enda målchans på ett kyligt sätt. I Arvidsjaur var målvakten Isac Lundqvist mycket bra, liksom mittbacken Markus Söderström och mittfältaren Johan Holmqvist, offensivt oroade forwarden Simon Karlsson. Säker domarinsats av Rikard Mattsson. Matchen Alvik - Malå slutade 6-4.
Laget: Kotten - Kero, Palo, Elio, Micke K - John (ut 46), Johan S (ut 78), Hector, Jocke - Johannes P, Joel
Ers: Mäki (in 46), Adam (in 78)