13:45

Pol/Svanstein FF

Referat: Ohtana/Aapua FF - Pol/Svanstein FF

Ohtana/Aapua besegrar Pol/Svanstein hemma på Byavallen med 8-0 (5-0)

Tillställningen inleddes med en tyst minut för att hedra Victor Brännström som så tragiskt avled den 1 sept.

Första halvlek är tre minuter gammal när Adam Zingmark frispelar David Pekkari som vickar in bollen till 1-0. OAFF dominerar kraftigt men det dröjer till den 24:e minuten innan 2-0 kommer, åter är det Adam som nu slår ett inlägg som David nickar in. Minuten senare är det Martin Pantzare som kommer med ett inlägg som Adam är högst på och knoppar in 3-0. Tre minuter senare får Elliot Jaako bollen inne i straffområdet och markskottet smiter in till 4-0. På en hörna från Magnus Jatko i den 43:e minuten nickar Martin Pantzare in halvtidsresultatet 5-0. Ledningen i paus är odiskutabel men vi har även haft bra effektivitet.

Andra halvlek blir bättre från PSFF:s sida och det är spelmässigt bra mycket jämnare än i första. PSFF har också ett jätteläge att reducera men trots tomt mål lyckas man bredsida bollen vid sidan av stolpen. På en annan chans gör Kotten en snygg räddning.  I den 78:e minuten får OAFF en vänsterhörna som Magnus slår mot första stolpen och Martn Pantzare är framme och knoppar in 6-0. I den 84:e minuten kommer Pär Alapää loss på vänsterkanten, inlägget går till David som styr in 7-0. Matchens sista mål kommer två minuter senare när David spelar in en markboll som Adam sätter upp i nättaket till slutsiffrorna 8-0.

Sett över hela matchen är OAFF överlägsna denna dag mot ett reservbetonat Pol/Svanstein som saknade flera viktiga spelare. I ett bra OAFF går dom extra plussen till David Pekkari som gjorde hattrick och även en passningspoäng, till Adam Zingmark som också hade 4 poäng genom två mål och två assist samt till Martin Pantzare som från sin backposition var lyckosam offensivt med två mål och en assist.

Domare Ronny Andersson hade en lugn dag och var i princip felfri.