Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Ope IF A-lag Damer

Följ

A-lag Damer

Följ oss för uppdateringar
Följ
Träningsmatcher 2023

Match

Ope IF

4 - 0
Jämtkraft Arena
A-plan
19 mars 2023
00:00

Järpens IF

Referat

Referat: Ope IF - Järpens IF

Seger med 4-0 i träningsmatchen mot Järpen. Även om den där riktiga gnistan saknades så är det ett flertal positiva saker vi kan ta med oss i en match som såg väldigt annorlunda ut än de två tidigare vi spelat.

Ibland sätter man kanske kraven lite högt för vad vi ska kunna begära av ett lag där ett fletal inte spelat tillsammans förut. Idag spelade vi med flera som egentligen är rätt färska i seniorfotboll och den erfarenhet de har från seniorfotboll är via division 3. Sen har vi ett antal mer erfarna spelare som ger stabilitet och gör det till en bra mix. Med det i åtanke så är det här en klart godkänd insats även om vi kanske borde ha gjort några mål ytterligare.

Vi inledde matchen med att ta ett klart grepp om spelet. Ett av våra fokusområden inför matchen var att ha tålamod och våga rulla runt bollen och hitta spelvändningar om det var stängt framåt i nån korridor. Den biten fungerade väldigt bra. Sen hade vi lite svårare att skapa så många heta målchanser av det eftersom vi inte erbjöd tillräckligt många tydliga alternativ sista tredjedelem.

1-0 kom efter 10 minuter. Efter ett inkast på vänsterkanten hittade Moa strand fram till Matilda Wennerklev som sköt in bollen över målvakten i sin A-lagsdebut.

Övertaget fortsatte och en del saker såg riktigt bra ut, men ibland missade vi passningar lite väl enkelt. Bra tålamod och spelvändningar, men fortfarande lite för få alternativ när bollen hamnade i närheten av Järpens straffområde. Vi skapade en del chanser, med den där riktiga skarpheten i avsluten saknades.

6 minuter innan paus kom i alla fall 2-0 och då var det ett anfall med riktigt bra tajming. Moa Strand tog en bra löpning som Indra Arvidsson upptäckte och la en perfekt passning så att Moa kunde behålla farten och skjuta in bollen i mål med första tillslaget.

I paus pratade vi lite om att det märktes att det var lite svårt att plocka fram det där lilla extra. Det är ingen enkel sak att driva upp tempot på egen hand och den biten fick vi inte riktigt att lossna.

Inför andra halvlek gjorde vi en hel del skiften av positioner. Dels för att det var en bra match att testa, men även för att ruska om lite. En annan anledning var att alla skulle få minst en halvlek i sin "rätta" position.

Andra halvlek såg väldigt mycket ut som den första med ett klart övertag och ett antal chanser, men kanske inte alltid den rätta övertygelsen i avsluten.

8 minuter från slutsignalen kom i alla fall ett avslut med bra tryck. Moa Strand erövrade bollen från en försvarare, flyttade bollen i sida och nöp till med ett bra avslut som gick in vid stolpen.

Det skulle bli ytterligare ett mål då Lena Lindström löpte igenom och rundade målvakten. Hon serverade en fin passning till Amanda Norell, som inte fick riktig stöt på bollen så innan den gick över mållinjen kom Ellen Sjölund och tryckte in bollen rejält för att ingen Järpenförsvarare skulle hinna emellan. 4-0 och direkt efter avspark blåste domaren av

Det är svårt att göra någon riktig analys av matchen. Bland de positiva bitarna är tålamod och spelvändningar i uppspelen. Att vi dessutom inte släpper till några målchanser och håller nollan är också viktigt. Några spelare fick också nyttiga matchminuter i benen utan att behöva kräma ur allt.

Ellen Sjölund spelade en halvlek som vänsterback och den andra i en offensivare roll och visade bra energi i båda rollerna. Hon har tagit ytterligare kliv inför det här året.

Indra arvidsson visade stor offensivlusta från backposition både som mittback och vänsterback och var också en plusfaktor.

Sen avslutar vi med ett extra plus till Moa Strand som hade flera bra löpningar och två fina mål och framförallt visar hon viljan att göra mål, vilket är rätt värdefullt för en forward.

Nästa match spelas kommande söndag mot Brunflo på Jämtkraft Arena.
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A GK RK P
Moa Strand 1 2 1 0 0 3
Ellen Sjölund 1 1 0 0 0 1
Matilda Wennerklev 1 1 0 0 0 1
Amanda Norell 1 0 1 0 0 1
Indra Arvidsson 1 0 1 0 0 1
Cassandra Bengtsson 1 0 0 0 0 0
Elin Bergqvist 1 0 0 0 0 0
Ella Handler 1 0 0 0 0 0
Ella Roos 1 0 0 0 0 0
Jenny Cederberg 1 0 0 0 0 0
Nadia Andersson 1 0 0 0 0 0
Tilda Eriksson 1 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist GK Gula kort RK Röda kort P Poäng
Spelarstatistik
Målvakter
Namn M G A S IM GK RK P
Alicia Jonsson 1 0 0 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist S Skott på mål IM Insläppta mål GK Gula kort RK Röda kort P Poäng