Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Ope IF A-lag Damer

Följ

A-lag Damer

Följ oss för uppdateringar
Följ
Träningsmatcher 2023

Match

Heffnersklubbans BK

7 - 2
NP3 Arena
12 mars 2023
00:00

Ope IF

Referat

Referat: Heffnersklubbans BK - Ope IF

Trots att det till slut blev en väldigt tydlig förlust var det en till stora delar bra genomförd match av Ope. Vid ställningen 4-2 har vi några riktigt vassa lägen att krypa närmare. Sista kvarten blev det rätt tydligt att det var vår första 90-minutare. Då orkade vi inte hålla ihop laget längre och det ramlade in tre bollar till 7-2. Ellen Sjölund och Ella Backman var Opes målskyttar.

Vi visste att vi skulle ställas inför en tuff utmaning i den här matchen och efter ett sent återbud åkte vi iväg med en rätt tunn trupp med endast 14 spelare. I normala fall ska det inte vara några problem, men när vi inte gjort en enda full match tidigare så kan det lätt bli lite sårbart. Fördelen är å andra sidan att många kan få mycket speltid. I målet hade vi också debuterande 15-åringen Milla Larsen som fick känna på hetluften tidigare än vi hade trott, men även där så fick hon chansen till en nyttig erfarenhet.

Vi inledde matchen optimistiskt med att försöka hitta rätt i ett offensivt försvarsspel, men även en vilja att ha kontrollerade uppspel från backlinjen. Det såg bra ut i det defensiva jobbet, men kanske lite stressat i passningsspelet. Efter 10 minuter åkte vi på ett baklängesmål när Heffnersklubban bröt bollen och satte en passning i djupet. Misstänkt offside, men eftersom det inte kom någon signal är det inte mycket att göra åt. HK-spelaren rundade Milla i målet och satte 1-0.

Efter det målet har vi hyfsad kontroll på deras anfallsförsök. De har mycket boll, men vi låg nära varandra i försvarsspelet och hittade bra positioner. Vi skapade också ett par bra lägen när vi lyckades bryta deras uppspel. Tyvärr var vi inte tillräckligt kyliga i avgörande pass och avslut.

HK var desto effektivare när de fick chansen. Efter 24 minuter har vi lite för bråttom att ta fram bollen, tappar den och åker på en snabb omställning och 2-0 till HK.

Nu hade vi en period där vi inte har så mycket ordnat passningsspel utan det mesta handlade om försvarsspel. Efter 34 minuter kom 3-0 på en lobb och bara tre minuter senare kom 4-0 via en omställning och friläge.

I det här läget fick vi dock en nödvändig medgång och energikick. Bara 2 minuter efter 4-0 fick vi en hörna som Elin Bergqvist slog. Den gick vidare mot bortre ytan där Ellen Sjölund kunde trycka in bollen i mål. Skönt för Ellen som hade ett riktigt bra läge tidigare i matchen.

Ett mål ger bra energi och nu såg vi lite modigare ut igen. 2 minuter före pausvilan fick vi också in ytterligare en reducering då Amanda Norell hittade Ella Backman med en perfekt genomskärare. Ella sköt ett skott som gick via målvakten i ribban, upp i luften och sen in i mål. Även Ella hade haft ett bra läge tidigare.

Underläge med två mål i paus speglade den första halvleken rätt bra och det var mycket som var posititvt trots ett spel- och målmässigt underläge. I paus bytte vi in Ella Handler och Moa Strand, som är väldigt färska mot sånt här motstånd och vi gjorde också några ommöbleringar.

Den inledande halvtimmen på andra halvlek är riktigt bra. Även om HK fortfarande har mer boll än oss så fanns det ett lugn över spelet och vi skapade en hel del riktigt vassa målchanser. Emma Sandström kom fram i friläge, Moa Strand hade ett skott i ribban och Elin Bergqvist hade ett bra läge på frispark där målvakten lyckades rädda.

Den sista kvarten av matchen syntes det dock att vi inte gjort någon fulltidsmatch tidigare i år. Efter att ha legat nära varandra i försvarsspelet så lyckades vi inte riktigt hålla ihop laget på samma sätt. När vi fick för stora avstånd mellan varandra kunde de vassa offensiva spelarna i HK utnyttja detta och göra tre mål i matchminut 77, 81 och 84.

Helt plötsligt stod det 7-2 och det var lite väl stora siffror. Tjejerna lyckades ändå hålla ihop det bra i de sista minuterna och se till att det inte blev några fler mål bakåt.

HK har ett mer erfaret och drivet lag än oss och vinner matchen rättvist. Det som ändå var glädjande här jämfört med matchen mot IFK Östersund senast var att vi nu kunde skapa ett flertal målchanser också. Flera av dessa kom genom ett bra jobb i försvaret följt av bra omställningar. Det som var tydligt var att vi blir straffade för små misstag på ett helt annat sätt än vad vi blev under fjolårets seriespel. En stor nyckel till att växa in i en högre serie och kunna hantera sånt här motstånd blir ju att minimera antalet misstag, hur små de än kan vara.

Inställning och arbetsinsats i matchen är femstjärnig. Många gör hela tiden det absolut bästa de kan av sina minuter på planen. Att allt inte är felfritt får vi nog acceptera i nuläget. Ska vi lyfta fram någon före den andre så får det bli Jenny Cederberg som gjorde en riktigt stark insats i den defensiva mittfältsrollen kombinerat med ett vårdat passningsspel.

Nu väntar förmodligen en annan typ av motstånd och matchbild i kommande träningsmatch då vi möter nyblivna division 2-laget Järpen nästa söndag.
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A GK RK P
Ella Backman 1 1 0 0 0 1
Ellen Sjölund 1 1 0 0 0 1
Amanda Norell 1 0 1 0 0 1
Elin Bergqvist 1 0 1 0 0 1
Ella Handler 1 0 0 0 0 0
Emma Sandström 1 0 0 0 0 0
Erica Kraft 1 0 0 0 0 0
Indra Arvidsson 1 0 0 0 0 0
Jenny Cederberg 1 0 0 0 0 0
Kajsa Gärdin 1 0 0 0 0 0
Klara Svensson 1 0 0 0 0 0
Moa Strand 1 0 0 0 0 0
Tilda Eriksson 1 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist GK Gula kort RK Röda kort P Poäng
Spelarstatistik
Målvakter
Namn M G A S IM GK RK P
Milla Larsen 1 0 0 0 7 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist S Skott på mål IM Insläppta mål GK Gula kort RK Röda kort P Poäng