Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Ope IF A-lag Damer

Följ

A-lag Damer

Följ oss för uppdateringar
Följ
Träningsmatcher 2023

Match

IFK Östersund

3 - 0
Jämtkraft Arena
A-planen
2 mars 2023
00:00

Ope IF

Referat

Referat: IFK Östersund - Ope IF

Första träningsmatchen för säsongen slutade med en förlust. IFK Östersund vann med 3-0 och var det bättre laget, men vi tar ändå med oss en hel del positiva saker.

Efter två pass utomhus så är det klart att det fanns en viss osäkerhet över hur det skulle se ut. Även om träningarna sett bra ut så är det en helt annan sak med match.

Första kvarten var det mycket som såg bra ut när vi hade modet att söka boll och orkade hålla en bra aggressivitet i pressen. Eftersom fick dock IFK ett tydligare grepp och hade mycket boll utan att skapa så mycket.

1-0 kom när vi inte lyckades få bort bollen i efterdyningarna av en fast situation. Lite ivriga i försvarsjobbet ledde till ett fritt läge och ett skott över Alicia J i målet från nära håll.

2-0 kom bara 4 minuter senare efter en bra individuell prestation som ledde till ett friläge. Ett hårt skott som Alicia är väldigt nära att lyckades rädda, men kraften i avslutet var för hårt.

Det blir dock ingen stress över de två målen utan Opetjejerna avslutade halvleken på ett bra sätt.

I paus bytte vi in alla våra 5 avbytare, vilket var något vi bestämt innan för att alla skulle få ordentligt med speltid.

Ttors att vi ska försöka få till en del helt nya relationer på planen så håller tjejerna uppe jobbet och organisationen i försvarsspelet på ett väldigt bra sätt. IFK har mycket boll, men hamnar i väldigt få klara lägen. Vi själva hade svårt att få till några längre anfall även om det inte är något fel på viljan att försöka. Några avslut lyckades vi ändå komma fram till.

IFK fick in ett tredje mål med tio minuter kvar av matchen då de vinner en 50/50-situation utanför vårt straffområde, vilket följdes upp med ett kanonavslut.

Förlust med 3-0 känns ändå som ett resultat vi kan leva med då det fanns flera positiva bitar som fanns på plats väldigt bra för att vara första matchen. Sen finns det givetvis en hel del att jobba på, men jämfört med samma tid ifjol så ser bättre ut nu.

Vad det gäller spelarnas individuella insatser så finns det inget att anmärka på inställning och arbetsvilja utan det är goda prestationer över hela linjen. Sen vet vi att några har en högre nivå i sig, som kommer att visa sig ju fler matcher vi spelar. Några spelare fick göra sin debut och bli av med den värsta anspänningen.

Försvarslinjen gjorde det riktigt bra genom hela matchen med en liten extra blomma till Kajsa Gärdin som såg riktigt vass ut både offensivt och defensivt. Även om vi släppte in tre mål så är det få gånger som backarna blev bortspelade.

På mitten gav Jenny Cederberg stor trygghet med kloka beslut och tufft spel och även Nadia Anderssons halvlek var ett stort plustecken.

Nu väntar en helg med eget ansvar över träningen och sen en träningsvecka inför den första fulltidsmatchen mot Heffnersklubban söndag den 12 mars.
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A GK RK P
Alva Eriksson 1 0 0 0 0 0
Amanda Norell 1 0 0 0 0 0
Astrid Winter 1 0 0 0 0 0
Ebba Nordenström 1 0 0 0 0 0
Elin Bergqvist 1 0 0 0 0 0
Ella Backman 1 0 0 0 0 0
Ella Handler 1 0 0 0 0 0
Ellen Sjölund 1 0 0 0 0 0
Emma Sandström 1 0 0 0 0 0
Indra Arvidsson 1 0 0 0 0 0
Jenny Cederberg 1 0 0 0 0 0
Kajsa Gärdin 1 0 0 0 0 0
Moa Strand 1 0 0 0 0 0
Nadia Andersson 1 0 0 0 0 0
Tilda Eriksson 1 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist GK Gula kort RK Röda kort P Poäng
Spelarstatistik
Målvakter
Namn M G A S IM GK RK P
Alicia Jonsson 1 0 0 0 3 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist S Skott på mål IM Insläppta mål GK Gula kort RK Röda kort P Poäng