Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om ÖMK Motocross & Enduro

Följ

ÖMK Motocross & Enduro

Följ oss för uppdateringar
Följ
ÖMK Motocross & Enduro
Välj grupp

Kontaktinformation

Namn ÖMK Motocross & Enduro
Adress Happstavägen 33 B
Postadress 89491 Själevad
E-post styrelsen@omkmx.se
Orgnr 889601-5438
Swish 1234538179

Om ÖMK Motocross & Enduro

Vi är en ideell förening, som vill att så många som möjligt ska få lära sig att köra motocross och enduro på ett lekfullt, men även på ett riktigt och säkert sätt. Vår ambition är att alla ska ha roligt och att de ska utvecklas när de deltar i våra träningar. Vi tycker också att ett bra bemötande är viktigt både mot barn och vuxna.

ÖMK bildades 2001 och har sina banor i Klingre, ca 13km från Örnsköldsvik, efter länsväg 352 mot Björna. I dagsläget finns flera endurospår, en liten motocrossbana och en stor motocrossbana, klass A.
På området finns en klubbstuga med ”sommar”-vatten (EJ drickbart!), inkl kiosk, 3st toaletter och omklädningsrum för både dam och herr med duschar. I klubbstugan har vi en kiosk som vi har för avseende att hålla öppen under våra träningar och det är ett gemensamt ansvar av alla medlemmar att genomföra detta.

Klubben har inget kansli utan drivs helt ideellt av medlemmarna, för kontaktinfo se www.omkmx.se

Att vara medlem:
ÖMK Motocross & Enduro är ansluten till SVEMO (Svenska motorcykel- och snöskoterförbundet) vilket innebär att vi är skyldiga att följa SVEMO's reglementen för tränings- och tävlingsverksamhet.
För att få köra på våra crossbanor och endurospår krävs att du är medlem i en Svemoansluten klubb, att du betalat ban/medlemsavgiften samt köpt en licens i Svemo (gäller 85U och uppåt).

Medlemsansvar:
I ÖMK har vi inga försäljningskrav mm som det är i de flesta andra föreningar,.
Istället så hjälps vi alla åt att bemanna kiosken under träningskvällarna (enligt schema som kommer ut, ca1-2ggr/säsong) och att ALLA medlemmar (minst 1st/familj) deltar som funktionär på våra tävlingar.
Detta är inte mycket begärt, men otroligt mycket värt för att vår förening skall fortsätta leva.

Under säsongen ordnas även arbetsdagar både på endurospåren och motocross-banan som vi gärna ser att så många som möjligt hjälper till på.

Depå:
Miljömatta ska alltid användas i depåområdet och din maskin ska uppfylla gällande bullerkrav. Tvättning av motorcykel får endast ske på anvisad plats och givetvis är körning med hoj i depå absolut förbjuden.

Körtider/Baninfo
För att få köra på våra crossbanor och endurospår krävs att du är medlem i en svemoansluten klubb och har betalt avgifterna. Läs mer under "Avgifter".
Miljömatta skall användas i depåområdet och din maskin ska uppfylla gällande bullerkrav.
Tvättning av cykel sker endast på anvisad plats.

Givetvis är ALL körning med hoj i depå förbjuden!Öppettider
Måndag-Fredag 10-21
Lördag-Söndag 10-16

Röda dagar = Söndagstider.
OBS! Kom ihåg att skriva in er närvaro i pärmen innanför dörren på klubbstugan!

Träningstider under pågående säsong:
*Tisdagar & Torsdagar 18:00 - 21.00 Klubbträning (Färdiga 65GH och uppåt)
Små cyklar börjar 18.00
Stora cyklar börjar 18.30

*Onsdagar kl 18.00 - 20.00 Knatte samt Crosskolan (Guldhjälmsutbildning)

Under dessa tider ingen friåkning pga. ungdomsträning, kolla träningstiderna och banstatus innan du lastar. Endurospåret är öppet för friåkning under träningskvällarna.