15 augusti 2018
18:30

Liga 06 IF

Referat: Öja FF - Liga 06 IF

Match ikväll igen för grabbarna i Öja FF P16. Inte vilken match som helst utan derby mot Liga 06 IF. Vi spelade ju mot Gärsnäs AIS bara för två dagar sedan men eftersom vi flyttat seriens sista omgång till ikväll var det bara att snöra på sig dojorna och ge sig in i kampen igen. Våra motståndare kom med inte mindre än fem 17-åringar tilll match. Domaren godkände spel för fyra av dem. Men våra grabbar darrade inte i knäna bara för det. Istället knöts nävarna ännu hårdare och de var ruggigt taggade inför kickoff.

Matchen spelades med hög kvalitet i första halvlek. Vi försöker hela tiden av värdesätta ett rörligt passningsspel och attacker längs kanterna. Vi kände att vi lyckades till viss del med den spelplanen. Liga 06 är duktiga på att skära av ytor och är vassa i sina omställningar. Återigen gjorde våra defensiva linjer med en backlinje bestående av Kalle Jeppsson - Elias Brandt - Jonathan Hansson - Axel Strand / Max Brandt ett riktigt bra jobb. Liga 06 är starka i offensiven men tilläts endast att komma nästan nära. Första halvleks vassaste möjlighet var dock Ligas som efter en fast situation prickade Hjalmar Olssons stolpe. För Öjas del märkte vi att attacker i mitten var lönlösa men däremot blev ytterzonen på vänstersidan mer och mer användbar. Nils Persson, Edvin Carmfors och Casper Jeppsson Wall var alla nära att komma igenom på den kanten. Istället var det Axel Nilsson som smart frispelade Elias Thorén men avslutet täcktes bort till hörna. Mållöst i paus.

I andra halvlek märktes det att vi tjänade på att ha bytt runt våra killar under första halvan. Vi kunde hålla en hög nivå på ork och vilja medan Liga 06 började tröttna en aning. Därmed öppnades deras försvar upp mer och mer. Nils Persson placerade Edvin Carmfors i en bra position till höger framför mål men Ligaförsvaret hann avvärja i sista stund. Tom Bergbom hade ett fräsande skott efter passning av Jonatan Resman Friis och vi kände definitiv positiva vibbar. 1-0 skulle också komma strax efteråt. Via ett snabbt och långt inkast av Jonatan Resman Friis snirklade sig Edvin Carmfors förbi sin bevakning och kunde rulla in ledningsmålet på ett läckert vis. Härligt! En stund senare var det dags igen. Efter en snabb omställning i centrum av planen kunde Edvin Carmfors återigen komma i målprotokollet. Han nickade bollen förbi den utrusande målvakten och lade därefter in bollen i nätmaskorna. Stort jubel bland hemmasupportrarna! Liga 06 gjorde ett sista försök men det blev aldrig riktigt farligt och Hjalmar Olsson kunde räkna in en härligt hålld nolla. En underbar arbetsinsats gjorde detta möjligt, grabbar. Tillsammans är vi starka, riktigt starka! Slutresultat 2-0 och vi har fått en superbra start på höstsäsongen! Nu väntar ny match redan på lördag då Höllviken kommer på besök. Väl mött då!