2 juli 2017
15:40

IK Oden

Referat: Öja FF - IK Oden

Då var det äntligen dags. B-final i Aroscupen för våra killar i Öja FF P14/15. Vi hade genomfört sex matcher och hittills hade vi inte förlorat en enda. Ett helt fantastisk prestation av grabbarna! Nu var det tid att sätta pricken över i genom att även försöka ta hem segerpokalen i matchen mot IK Oden. Detta är ett lag som kommer från Västerås som laddat med sömn och mat där hemma medan vi laddat med grym gemenskap och massor av glädje och många skratt i vår gymnastiksal under fyra dagar.

Finalen spelades ute på finalfältet, Hamre IP, som även är hemmaarena för arrangörerna Skiljebo SK. Matchen började med mycket ställningskrig och rätt så händelsefattigt spel. IK Oden försökte spela fysiskt och levde på sina långbollar. Under första halvlek var det väl egentligen bara Hugo Holmströms genombrott, som märkligt blåstes av för offside, som var ett embryo till chanser. Oden försökte hitta in bakom vår kompakta backlinje som hållt otroligt hög klass helgen igenom. Stora plus till Otto Wängerud - Elias Brandt - Jonathan Hansson - Alexander Gren/Kalle Jeppsson som skött de defensiva linjerna på bästa sätt. Mållöst i paus men efter några justeringar tog vi tag i taktpinnen rejält i andra. Halvleken var inte gammal när det började hetta till i vårt offensiva spel. Hugo Holmström fick på kort tid tre riktigt fina möjligheter efter snygga instickare av vårt mittfält. Första läget hittade precis utanför stolpen medan det andra friläget räddades snyggt av deras målvakt. Tredje läget var ett tungt skott som räddades till hörna. Just våra fasta situationer har varit farliga gång på gång under turneringen. Flera hörnor var ytterst nära att resultera men bollen täcktes ofta bort i sista stund. Men till slut var det äntligen dags. Hugo Holmström tog sig runt längs högerkanten och spelade in bollen längs marken där Mohammed Yagnobi med full kraft och mest vilja av alla på hela fotbollsplanen tryckte in ledningsbollen. 1-0 Fantastiskt! Med bara tio minuter kvar var det såklart prio ett att försöka hålla nollan resten av matchen och allvarligt talat blev det inte några farliga chanser för IK Oden. Domaren blåste av matchen och vi hade vunnit B-slutspelet i Aroscupen 2017. Sju matcher - noll förluster. Otroligt imponerande! Med gemenskap, glädje, hårt arbete för varandra och bra spelkvalitet kan man vinna turneringar. Det har vi bevisat denna helg! Stort tack till alla spelare, ledare och medföljande och engagerade föräldrar och släktingar som hjälpt oss under helgen! Öja FF - vilket lag!