11:30

BK Höllviken Vit

Referat: Öja FF Blå - BK Höllviken Vit

Efter en lång och framgångsrik säsong var det idag dags för höstsäsongens sista match. Hemma på Björkvallen tog Öja FF Blå emot Höllvikens IF II. Detta sydvästskånska lag som låg etta i tabellen innan match. Seriefinal således! Serietabellen är så häftigt utformad att fem-sex lag fortfarande har chans på slutgiltiga förstaplatsen i den starkt haltande tabellen. Oavsett så var det ettan och tvåan i den aktuella tabellen som möttes idag. Spännande...

I matchinledningen var vi nyfikna på våra motståndare. Grabbarna var taggade till tusen och var villiga att kämpa sitt yttersta för att avsluta säsongen med en god prestation. Öja tog tag i mittfältsspelet och försökte ofta med snabba attacker komma runt på högerkanten. Flera gånger var vi nära få in ledningsmålet. Nils Perssons tillbakaspel nådde så när Wahlfrid Nilssons (utespelare idag) fötter. Elias Thorén var även nära att få nätet i dallring. I vår defensiv var vårt försvarsspel av yttersta klass. Det var inte många farligheter som vår målvakt Hjalmar Olsson ställdes inför. Mållöst i paus.

Till andra halvlek ville vi fortsätta vinna mittens rike men försöka attackera med bättre precision och spets. Theo Mårtensson och Jonatan Resman Friis kändes väldigt trygga på vårt innermittfält. Hela laget ska ha ett stort plus som verkligen visade goda kvaliteter och kompetenser över planen. Skottviljan hos våra grabbar ökade. Flera gånger ville dock bollen ta vägen över ribban. Minuterna rann snabbt ifrån oss. Skulle vi hinna få in en vinstgivande boll? Med en minut kvar fick vi hörna. Vi lyfte upp allt i offensivt straffområde. Hugo Holmström slog till bollen med sin känsliga högerfot och bollen skruvades direkt i mål!!! Mellan förstastolpen och målvaktens händer försvann bollen in i målet. Helt fantastiskt, vilket scenario!!!! 1-0 och segern var klar! Om detta nu räcker till seger i sluttabellen återstår att se. Vi i Öja FF Blå (och Höllviken) har spelat färdigt för säsongen, men alla andra konkurrenter har poäng kvar att spela om. Tabellen just nu: http://www.skaneboll.se/information/?scr=table&ftid=65588

Grymt bra genomfört, pojkar! Både i denna match och under hela säsongen.