11 november 2018
19:00

Referat: Blåsuts BK - Otterbäckens BK

Förlust mot Blåsut BK i seriepremiären.
Matchen började bra och båda lagen hade lika mycket boll men efter 10 minuter så fick hemmalaget en hörna som de sätter 1-0. Och 2 minuter senare tappar vi lite markeringar Blåsut BK gör 2-0.
Otterbäcken fortsätter att köra på och tar under en period över allt mer av spelet och matchen blir tuffare och mer händelserik Olle Ahlinder gör 2-1 efter framspelning av Dimitri och någon minut senare kvitterar Artem Gareev till 2-2.
Vi börjar köra lite mer offensivt efter en ganska bra defensiv första delen av matchen. I 38:e gör vi ett fel pass när laget är på väg uppåt och Blåsut kontrar vilket ställer vårt försvar och resulterar i 3-2.
Stämningen i matchen är nu het och domarna påpekar för spelarna att de är tvugna att lugna ner sig men Blåsut får första utvisningen i slutet av första och vi går till paus vila.
Andra halvlek börjar och första minutrarna är jämna och vi får en utvisning på Oliver för ett slag. Vi tappar lite markeringar efter utvisningen och Blåsut gör 4-2. Någon minut senare kommer Blåsut igenom och Krille går på lite hårt och det blir utvisning och frislag nära målet. Blåsut visar prov på bra skytte och gör 5-2 på frislaget.
Dimitri har bra fart på skridskorna och Blåsut har svårt att försvara sig utan att ta till lite hårdare tag och de drar på sig en utvisning för hakning samt att de får ytterliggare en för olämpligt uppträdande.
Med 2st i hemma laget känns det bra och vi satsar framåt mer för att skapa något Rickard Stålberg blir påkörd fult på vår planhalva under en uppspelsfas och domaren har en avvaktande utvisning men Otterbäcken har bollen och Artem trampar igenom och gör 5-3 och den avvaktande utvisningen hävs.
Vi fortsätter att trycka men vi har lite dålig fokus i pasningarna vilket inte är så konstigt efter att vi inte varit på stor is så mycket. Återigen tappar vi bollen i lite fel läge och Blåsut har ett antal bra spelare som direkt är med, vi tappar 2 mål inom en minut 6-3 och 7-3.
Vi fortsätter dock att spela bandy och försöker att komma till avslut, det blir lite lägre tempo och det märks att båda lagen är lite trötta. Elias har lite krafter kvar och kommer upp och lyckas få fram en boll till Olle Ahlinder som i trångt läge lyckas sätta in 7-4.
Blåsut letar lite lyft vilket vi på förhand hade räknat med, men som det inte blivit mycket utav då vårt försvar har hållt ihop bra. Ett lyft kommer och Krille kommer lite fel och får ta ner med högklubba för att inte Blåsut ska bli helt fria och han får utvisning. Blåsut gör någon minut senare 8-4 och vi orkar inte riktigt försvara oss och komma rätt i styrspelet.
Match tempot är lägre och det blir utvisning både till oss och Blåsut och inget lag kommer till några farliga lägen.
Blåsuts Tobias Kjällqvist vinner bollen och åker igenom och sätter matchens sista mål 9-4 i 89:e.

En match där vi står upp ganska bra och som kunnat sluta bättre om vi tagit till vara på några fler lägen. Positivt var att vi var mer disciplinerade än tidigare matcher i styr spelet och vi kämpade och ville spela vårt spel så mycket vi kunde. Först efter deras två mål 6-3 och 7-3 kändes det som vi tappade matchen lite.
Vi laddar om för kommande helg där det är planerat för dubbla matcher mot Kareby/Kungälv Lördag och Sunvära på Söndag. Det problem med isarna i södra Sverige så vi får se hur det blir och om det blir något kyligare i veckan.