18:00

Ulfshyttans IF U

Referat: Nyhammars IF U - Ulfshyttans IF U

NIF U - Ulfshyttan IKU 4 - 3 (4 - 2)

Det blev tre poäng i den luriga hemmamatchen mot Ulfshyttans u-lag. Det flöt på bra i första halvlek med ett alldeles utmärkt spel och en behändig ledning med 4 - 1. Ulfshyttan hann med en reducering till 4 - 2, men NIF:s första 45 minuter var till stora delar suveränt genomförd.

Det centrala mittfältet med Mattias Stenqvist (fd Pettersson) och Jonte Gustavsson firade stora triumfer med bollspel på hög nivå och Pettson gjorde dessutom två klassmål. Jonte knoppade dessutom in en fin hörna från Wallenstein. Wallenstein hamnade även han i målprotokollet.

Så långt in i matchen var vi nöjda. Men andra halvlek blev svår. Ulfshyttam hade inte tänkt ge slaget förlorat och kom ut heltaggat i andra halvlek.

Samtidigt som Ulfshyttan tryckte på och dessutom gjorde 4 - 3, blev vi för omständliga i uppspelsfasen och vi tappade dessutom många bollar när gästerna satte press. När vi väl anföll orkade inte vårt tidigare dominanta innermittfält fylla på och vi blev för tunna framåt.

Ulfshyttan hade bud på en kvittering, men allt eftersom halvleken fortskred, fann vi ett större lugn och bättre försvarsspel med en mer defensiv struktur på laget. Segersiffrorna blev 4 - 3 och när spelet går i baklås finns alltid en bra lagmoral att plocka fram, så även denna gång.

Pettson och Jonte är nämnda för sitt spel där första halvlek var lysande, men det var riktigt bra spel även av övriga spelare i ett till stora delar ungt NIF.

Nu väntar ny torsdagsmatch. Det är match 17.30 i Bäsna mot Segro .