18:00

Nyhammars IF U

Referat: Bullermyrens IK U - Nyhammars IF U

Bullermyren U - NIF U 3 - 3 (1- 1)

Vi spelade oavgjort när vi mötte serieledaren Bullermyren på Skvalets IP. Det var ju egentligen ett bra resultat, men det var på väg att bli en trepoängare när vi ledde med 3 - 1, så det var ändå ett tungt poängtapp.

Vi startade positivt, men det var ändå Bullis som gjorde ett tidigt ledningsmål (5 min). Det blev sedan ingen bra rytm i vårt spel. Det började dock släppa mot slutet av halvleken. Det kom först en trippelchans då hemmaspelare fick bollen på sig stående nära mållinjen tre gånger om.

Och ett par minuter senare kom ett kvitteringsmål av Linkan, som blivit uppflyttad på forwardposition. Halvtidsresultatet blev 1 - 1, vilket var rättvist.

I andra halvlek spelade vi upp oss och gjorde det med besked. Vi gick ifrån till 3 - 1 och inget tydde på att vi skulle tappa den ledningen, trots att det fanns 20 minuter kvar av speltiden.

Men tyvärr gjorde Bullermyren två mål och kom ikapp. Det skedde utan att vi egentligen spelade dåligt. Men vi blev hårt straffade av egna misstag. Vi gjorde inte många misstag, men när de väl kom blev det baklängesmål.

Tre mål framåt mot ett lag som på sina tio tidigare matcher endast släppt in totalt fem är bra. Det borde ha räckt för tre poäng. Och ser man till vår försvarsinsats så är den så pass bra att tre insläppta mål känns ologiskt.

Domaren bör få ett omnämnande också. Och det är inte för att han var bra. Han tycktes vara själsfrände med många i hemmalaget och man fick en stark känsla av att det påverkade hans domslut.

Målen gjordes av Linkan, Anton och Danne.

Antons mål bör ha varit ett av de hårdaste skott som någonsin avlossats på Skvalets IP.

På torsdag spelas nästa match. Vi möter Ulfshyttan U på Åvallen kl 18.00.