19:00

IK Segro

Referat: Nyhammars IF U - IK Segro

NIF U - SEGRO 3 - 1 (2 - 0)

Vårsäsongens sista match slutade med seger mot Segro och det blev också den bästa match NIF U spelat.
Segersiffrorna blev 3 - 1 och segern var säker och kunde blivit större.

Vi startade matchen målmedvetet och det första målet kom efter en kvarts spel. Dahlström var uppe på en hörna och sköt bollen i mål. Kasper Dahl satte 2 - 0 med ett rappt skott efter 30 minuter och det blev halvtidsresultatet. Så långt hade vi full kontroll på matchen.

Efter halvtidsvilan överraskade Segro med att dra iväg ett lurigt skott som gick ribba in drygt fem minuter in på halvleken.
Men det övertag vi hade haft blev bara ännu större efter det målet. Vi spelade riktigt bra och utdelningen kom en bit in på halvleken när en boll spelades in i straffområdet och en spelare i bortalaget hade oturen att göra självmål.

Insatsen av alla 14 spelare i NIF var bra individuellt och då blev förstås lagets prestation bra också. Vi spelade bra försvarsspel över hela banan och höll ihop laget bra och fick därmed ofta snabba bollåtervinster högt uppe i planen.

Vi hade bra passningsspel och rörelse och valde passningar som var lätta att slå, men som ändå var vägvinnande.

Man kan nämna många spelare att framhäva i laget men ingen får bli nämnd så är ingen glömd. Dock kan man konstatera att Robin Dahlströms minicomeback (två u-lagsmatcher) varit en positiv grej.

Nu är det sommaruppehåll för u-laget. Sjätte augusti återstartar serien med match i Säfsnäs.