11:00

Nybro IF

Referat: Kalmar FF - Nybro IF

Under perfekta förutsättningar på Gastens konstgräs kunde vi i säsongens andra match bärja vår första trepoängare.
Vi inledde första perioden mycket bra och kontrollerade Kalmars anfallspel perfekt. Vi släppte inte till några farliga chanser och tog ledningen redan i den femte minuten. Vi spelade med låg press vilket Kalmar inte förmådde att passera och skapade samtidigt flera farliga lägen själva. I periodens sista minut tryckte Adam in en välförtjänt 2-0 ledning.

I pausen pratade vi om att fortsätta med det vi påbörjat, att visa oss för varandra, vinna närkamperna och hålla Kalmar på utsidan. Andra perioden blev jämnare utan att något lag initialt lyckades få in något mål. Med en trygg tvåmålsledning så gjorde det oss inte så mycket. Så plötsligt, med cirka fem minuter kvar av perioden, reducerar Kalmar till 2-1 via en frispark. Trots ledning och jämnt spel tappade vi omedelbart momentum och bara två minuter senare gjorde Kalmar 2-2 och vi gick till andra periodvilan med lika på resultattavlan.

Hela laget hängde med huvudet och Jerry och jag försökta mana på grabbarna att höja intensiteten och fortsätta kämpa, då matchen var helt öppen. På kort tid, cirka en kvart in i sista perioden, gjorde Kalmar ytterligare två mål och nu kändes situationen uppgiven.

MEN, på en snabb omställning på vänsterkanten lyckades Hamada förvalta ett omställningsläge snyggt och han reducerade till 4-3. En gnutta hopp och gnista tändes på nytt hos grabbarna och de började peppa varandra att vi minst skulle ha med oss en poäng från matchen.

Fem minuter senare, med bara tre minuter kvar av matchen klev matchens lirare Basmaji fram och satte snygg kvitteringen till 4-4. Oväntat men i grunden rättvist tänkte vi ledare, och förundrades hur en match kan svänga så totalt i spelövertaget.
Kalmar var nu riktigt skärrade, efter att tidigare ha gjort fyra raka mål och är har en vana vid att vinna.

Basmaji var dock inte nöjd! I en omställning i matchens absolut sista minut avslutar han med en otroligt vacket lobb, från distans, som snyggt seglar in i nätmaskorna utan att studsa. Ett mål i absoluta världsklass av en kille på blott 13år!
Kramkalas för Nybrograbbarna och ridå ner för spelskickliga Kalmar FF.

Efter avspark är matchen slut och Nybro IF vände hemåt med tre poäng.
Lärdomen vi försöker ta med oss är att spela för varandra i varje situation och att är möjligt tills slutsignalen ljuder.