16 mars 2018
18:30

Stora Mellby SK

Referat: Nossebro IF - Stora Mellby SK

Sista DM matchen i gruppspelet vann vi mot St Mellby med 4-1. Vi vann alla matcher i gruppspelet och får nu möta ett division tre motstånd i Trollhättan BOIS. Trevligt!

Vi hade inför matchen idag ändrat lite i organisationen och hur vi ställde upp laget. Det föll väl ut och vi tog direkt tag i matchen på ett väldigt bra sätt. Vi gick in i matchen med bra energi och löpvilja. I försvarspelet visade vi upp en imponerande press och sammahållning av våra lagdelar. En väsentlig skillnad i intensitet i våra löpningar om vi jämför mot föregående match. Vi gav inte St Mellby några som helst chanser att bygga upp något spel.
Joel Johansson och Richard Gunnarssom satte prägeln direkt med sitt uppoffrande arbete på stora ytor. De lade grunden till defensiven och gjorde det genast lite enklare för våra övriga lagdelar att hinna flytta och sköta övrig press och stänga av farliga ytor. De bollar eller situationer som dök upp på vår planhalva var ett fåtal. Dessa tog backlinjen bra hand om. Och Martin Öhman visade stor kvalitet i sin position som fri mittback/libero.

Anfallsspelet var också bra, vi hade kvalitet i passningsspel och mottagningar och varierade spelet bra. Vi använde båda våra kanter med Philip och Timmy på ett bra sätt. Vi skapade många chanser och det var endast sista kvaliteten som saknades.
Första målet kom efter cirka tjugo minuter då Joel bröt in från kanten och serverade Richard ett öppet läge som han förvaltade bra. Efter denna bra start så får St Mellby en omställning som blir till straff, som de förvaltar bra.

Energin försvinner dock inte på grund av deras mål, snarare tvärtom. Vi fortsätter trycka St Mellby ner i planen och lyckas med detta också både skapa och göra mål. Andra målet kommer efter cirka trettiofem minuter och det är Richard som ger Carl möljigheten att snyggt lägga in bollen i målvaktens vänstra hörn. Tredje målet för kvällen kommer ganska snart efter andra målet. Det är återigen Joel som forcerar in i straffområdet och ger Philip Gunterberg öppet läge.

När det gått cirka fyrtio minuter så visar Martin Öhman pondus när han från mittplanen kliver fram och tar lite yta med bollen och skjuter in den snyggt över målvakten. Klassmål!

I andra halvleken så erbjuder vi varandra bra möjligheter och fortsätter att imponera i vårt försvarsspel. Många fina lösningar både offensivt och defensivt. Dock stannar resultatet till fyra gjorda mål för oss.

Många bra prestationer idag men mest beröm får Joel Johansson för sitt slit under hela matchen, Joel var bra i både sitt defensiva och offensiva spel. Martin Öhman skötte sin roll helt perfekt under hela matchen och Carl Neck gjorde ett starkt inhopp när Ibra tvingades kliva av redan efter sjutton minuter.