Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Nol IK F16
Du är redan följare. Får du inga mejl kan du redigera dina Notisinställningar under Mina uppgifter.
Klicka på bekräftelselänken i det mejl vi skickat dig för att börja ta emot uppdateringar från Nol IK F16.
F16
Följ oss för uppdateringar
På barnens begäran – här kommer recepten från avslutningsfikat!
När regnet smattrar i sommar så kan det vara ett perfekt läge att baka något gott! Eller om solen (mot all förmodan ) tittar fram – varför inte baka lite till sommarens utflykter?
Seg rabarberkaka
200 g smör
4 ägg
5 dl strösocker
5 dl vetemjöl
3 tsk vaniljsocker
4 stjälkar rabarber
2 msk florsocker, cirka
Gör så här
1. Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt och häll sedan i smöret. Vänd ner mjöl och vaniljsocker och rör till en jämn smet. Bred ut smeten i en långpanna klädd med bakplåtspapper.
2. Ansa rabarbern, skär den i små bitar och sprid ut dem över smeten.
3. Ställ in kakan i mitten av ugnen och grädda i 20–25 minuter.
4. Låt kakan svalna något, pudra sedan över florsocker och skär upp den i bitar.
Sega havrerutor
5 dl vetemjöl
5 dl strösocker
10 dl havregryn
1 msk bakpulver
250g smör
1 dl sirap
2 ägg
200g choklad
Gör så här
1. Sätt ugnen på 175°.
2. Häll mjöl, socker, havregryn och bakpulver i en bunke.
3. Smält smöret och häll det tillsammans med sirapen och äggen över de torra ingredienserna. Blanda ihop allt till en kladdig smet. Hacka chokladen och blanda i degen. Bred ut smeten i en långpanna, ca 30 x 40 cm, klädd med bakplåtspapper.
4. Grädda kakan mitt i ugnen 15–18 min. Den ska inte kännas riktigt färdiggräddad, då blir den torr och hård. När den kommer ut ur ugnen sjunker den ihop och stelnar lite. Skär den i rutor när den har svalnat.
Styrelsemöte | 8 jul, 17:30 |
Sommarhäng på Nol IK | 4 aug, 09:00 |
Styrelsemöte | 12 aug, 17:30 |
Fotografering alla lag! | 24 aug, 09:00 |
Noldagen | 30 aug, 10:00 |
👍
RapporteraRapportera
Tack 🙏😍
RapporteraRapportera
😋
RapporteraRapportera
Tack för supergod fika och recpet!
RapporteraRapportera