21 april 2024
17:15

Nödinge SK motionslag

Referat: Kode IF OldBoys - Nödinge SK motionslag

Solen sken, men vinden blåste kallt den här eftermiddagen. Tydligen hade vi en bättre start än Kode med drygt fem chanser inom de första 15 minuterna, inklusive två frisparkar som kom nära målet. Så stod det 0:0 efter den första tredjedelen.

Andra tredjedelen var tyvärr präglad av stort slarv på vår sida. Vi bjöd faktiskt in Kode att göra mål, och de tackade med ett slapstick-liknande mål, såsom ett ståtligt skott från drygt 25 meter. Som tur var det bara 2:0 efter andra tredjedelen, men det berodde mest på att Kode missade några stora chanser.

Efter andra pausen kom vi ut med en helt annan attityd, och vi hade medvind nu, vilket gjorde det lite lättare för oss. Matchen var jämn nu, och vi kämpade mot nederlaget. Fem minuter innan matchens slut var det Max och Theo som pressade Kodes försvar, tog bollen, och så stod vi 3 mot 1, och efter två misslyckade försök var det Steffen som följde med anfallet och gjorde mål. Det gav laget kraft för de sista minuterna, och vi hade en chans till, men misslyckades, så att slutresultatet blev 2:1 till Kode, som nu är serieledare där hälften av matcherna har spelats.