Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Mullhyttans IF Fotboll Senior

16 juni 2020
19:00

Mariebergs IK B

Referat: Mullhyttans IF - Mariebergs IK B

Det var en som alltid fin plan på Åsavallen med några korta regnskurar som speglade kvällen. Mullhyttan som inte hade spelat match sen 2018 på Åsavallen och inte tävlingsmatch på 3 månader började träningsmatchen starkt genom ett periodvis bra positionsspel med några vassa kontringar. Efter en hörna slagen av Andreas Fransson nickar Hussein Mawas bollen i mål till 1-0. Sedan kom nästa mål på ytterliggare en hörna efter en bra löpning av Mohammed Ali Atli som skarvar bollen till Boban Pavic som nickar in 2-0. Efter en period av spel får Marieberg en hörna med sig som rensas ut av MIF-försvaret men hamnar på en Marieberg spelare som får till en riktigt vackert skott på halvvolley som seglar in i krysset på målet så inte ens vår duktiga målvakt Calle Viktor hade en chans. Spelet fortsatte och efter ytterliggare en hörna från Andreas Fransson nickar Hussain Kafarnawi in 3-1 målet. Det märks att träningen på offensiva fasta situationer har gett framsteg. Slutligen med en kvart kvar av matchen får Hussein Mawas bollen i djupled i från debuterande Rasmus Jonsson, med högt självförtroende avlossar Mawas ett skott från nästintill halva plan på mål som studsar in i MIF:s favör. Där fastställs slutresultatet 4-1.

Det som ska tas med från matchen är en klar förbättring och utveckling vad både gäller laget och individuella framsteg. Flera spelare debuterde i den gul/svarta tröjan vilket också var kul att se. För att tillägga saknades även flera duktiga spelare så det ser väldigt lovande ut inför seriepremiären i augusti. Vi tackar Mariebergs IK för matchen!