Sörbyvallen Örebro Konstgräs
15 september 2018
16:00

STORSEGER

Det blev en riktigt underhållande match idag mot Örebro United i alla fall om man har gul/svart hjärta. Det tog inte så lång stund innan MIF, genom Willy Hashemi hade tagit ledning på pass från Jarrah Jabber och egentligen så var matchen därmed avgjord. Några riktiga godbitar bjöds det på i första halvleken. Jag tänker bland annat på 3 - 0, Robert Abazis frispark från minst 40 meter. 4 - 0, Viktor Rohdéns solo-raid som även innehöll ett par motlägg och enligt avbytarbänk ett väggspel till sig själv! 5 - 0 var ett grymt fint samspel som avslutades med att Erik Alex spelade fram Skendar Amidi som därmed gjorde sitt andra av totalt tre mål idag. Det kom en plump i protokollet när Mullhyttegrabbarna tyckte att det var lite för roligt att anfalla och anfalla i flock. Det straffade sig och strax innan pausen fick Örebro sitt enda mål.

Andra halvlek var mest något att spela av då Örebrograbbarna tappade positionerna och egentligen utan att Mullhyttan spelade speciellt bra så kunde man trycka in fyra baljor. Roligast att notera där var att både Christoffer Hallafors och Simon Larsson gjorde sina första mål i MIF.

I och med denna urladdning så sätter vi press på Nerike och Finnerödja inför avslutningen av serien. Det är lite olika många matcher men vi kan konstatera att tackvare målskillnanden ser möjligheterna till avancemang ganska bra ut. Dock är det två väldigt viktiga matcher kvar och dessa ska helst vinnas!