Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om MCHK Militärsektionen

Följ

Militärsektion

Följ oss för uppdateringar
Följ
MCHK Militärsektionen
MCHK Militärsektionen

Kontaktinformation

Namn MCHK Militärsektionen
E-post militarsektionen.epost@gmail.com
Orgnr

Om MCHK Militärsektionen

Sektionen bildades 1983 av några entusiaster som under sin militära tjänst hade fått köra eller meka militär-MC. De kände att de fortsättningsvis ville hålla kontakt med varandra och sprida och utöka intresset för militära motorcyklar.

Från en blygsam start har sektionen utvecklats avsevärt. Vi är anslutna som en gemensam sektion till MCHK/MCV och genom dessa till riksorganisationen MHRF (Motorhistoriska riksförbundet). Idag räknar sektionen ca 100 medlemmar spridda över Sverige med en koncentration till landskapen söder om mälardalen, Vi har även kontakt med broderklubbar i Norge och Finland. Organisatoriskt har vi en styrelse med fem representanter för MCHK/MCV och ett antal enskilda medlemmar och arbetsgrupper som ansvarar för aktiviteterna. Vårt informationsblad "Militär-MC:n" utkommer normalt två ggr per år.
Hemsida: www.laget.se/militarsektionen
E-post: militarsektionen.epost@gmail.com
"Kanonrallyt", vårt största arrangemang, genomförs alltid veckoslutet efter midsommar. Det flyttar till nya platser och med nytt innehåll varje år. Viktigt för oss är att ha en trevlig social samvaro med likasinnade och rallyt kulminerar i en traditionell ärtsoppsmiddag med tillbehör. Enligt oskrivna regler bör denna middag tillredas under fältmässiga förhållanden.
Till "Kanonrallyt" inbjuds även kollegor från våra nordiska grannländer. Vanligtvis brukar det samlas ganska många två och fyrtaktade militär motorcyklar med sina ryttare. Vilka kan vara både äldre och yngre än sina klenoder. Under vinterhalvåret har vi en veckas övning i Älvdalen, med teknik och utbildning på att köra MC med skidor.

Gå med i MCHK - MCV Militärsektionen
Välkommen till oss!
Du är mycket välkommen att söka medlemskap i MCHK/MCV Militärsektion.
Oavsett om du har en militär MC eller enbart samlar på historik med anknytning till vår verksamhet är du lika välkommen- man eller kvinna.Det är ditt intresse för militära motorcyklar, teknik och historik kring dessa som är avgörande för ett medlemskap. Verksamheten i vår sektion blir vad vi själva gör den till. All verksamhet tillkommer på frivilligt initiativ under enkla former utan fastlåsning av byråkratiskt krångel. Nya idèer och uppslag är alltid välkomna, men måste innehålla förslag till hur det skall genomföras och av vem.

Om du man eller kvinna anser att denna korta presentation av vår verksamhet tilltalar Dig, är du en än gång välkommen att skicka in din medlemsansökan till oss. När alla formaliteter är klara skickar vi ut ett medlemsbesked till dig.
Länk: https://www.laget.se/Militarsektionen/Page/219584

Går du även med i MCHK:s eller MCV:s huvudorganisation får du också möjlighet att teckna den mycket förmånliga MHRF-försäkringen samt många andra förmåner.

Våra:
Kontaktpersoner MCHK /MCV Militärsektionen.
Nilsson Mats: epost: mats.sverige@outlook.com Tel.070-313 32 73 Kassör
Per Axelsson 070-755 75 65 Webbmaster
mailto: Militarsektionen.epost@gmail.com
Henrik Jönsson: Tidning epost: henrik_boste@hotmail.com Tel.073-546 76 10
Hemsida: http://www.laget.se/militarsektionen
Medlemsavgift 250 med papperstidning/ 150kr med digital tidning på Bankgiro : 755-1815