Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Mariebergs IK F2014
Du är redan följare. Får du inga mejl kan du redigera dina Notisinställningar under Mina uppgifter.
Klicka på bekräftelselänken i det mejl vi skickat dig för att börja ta emot uppdateringar från Mariebergs IK F2014.
F2014
Följ oss för uppdateringar
Hej,
Det börjar bli dags för lite försäljningsaktiviteter i laget.
Denna gång är det tjejerna som ska stå för arbetet.
Vi kommer ha en pyssel och myskväll den 19/11 kl. 17:30 i klubbstugan och till dess skulle vi vilja att alla tjejer har gjort ca 100 st hemmagjorda julgodisar (knäck, ischoklad, kola, rocky roads mfl), ni/tjejerna får själva välja vad. Under kvällen kommer vi paketera dessa olika godisar i finare påsar som de sedan skall sälja på lite olika ställen.
För er som inte har någon aning om vad för julgodis man kan baka så kommer det lite tips med recept här längre ner!
Först ska vi testa på Jul & Hantverksmarknaden i Täbygården den 23/11 där vi har hyrt ett bord och här kommer vi behöva några tjejer som står och säljer. Men vi skall även försöka lösa lite fler ställen som vi kan sälja på och mer information kring detta kommer lite senare.
Kan man inte vara med på myskvällen så lämnar man godiset till Ann-Sofie eller Jocke.
Det är bra om tjejerna pratar ihop sig om vad för godis de tänker baka så inte alla göra samma, ni kan ju även skriva det som en kommentar till detta inlägget.
Vi tror och hoppas att detta kommer bli kul aktivitet för tjejerna som också kan ge lite pengar till kassan!
Varma (tidiga) julhälsningar från försäljningsgruppen!
1-2-MIK!!
________________________________________
Här kommer lite enkla recept till de ovan förslag, men tänk på att tjejerna gärna får garnera dom på lite lyxigt, juligt och kärleksfullt sätt!
🍬 1. Knäck
Ingredienser (ca 50 st):
• 2 dl vispgrädde
• 2 dl strösocker
• 2 dl ljus sirap
• 1 msk smör
• 1 dl hackad mandel (valfritt)
Gör så här:
1. Blanda grädde, socker och sirap i en tjockbottnad kastrull.
2. Koka utan lock tills smeten klarar kulprovet (ca 125–130°C).
3. Rör i smör och ev. mandel.
4. Häll upp i knäckformar.
5. Låt stelna i rumstemperatur.
Hållbarhet: ca 2–3 veckor i burk i kylen.
________________________________________
🍫 2. Chokladtryfflar
Ingredienser (ca 25 st):
• 200 g mörk choklad (70 %)
• 1 dl vispgrädde
• 1 msk smör
• Ev. smaksättning: 1 msk konjak, apelsinskal, eller kaffe
• Kakao att rulla i
Gör så här:
1. Värm grädden tills den nästan kokar.
2. Häll den över finhackad choklad och rör tills slätt.
3. Rör i smör och smaksättning.
4. Låt stelna i kylen.
5. Rulla till kulor och rulla i kakao.
Hållbarhet: ca 2 veckor i kyl.
________________________________________
🍯 3. Kola (klassisk smörkola)
Ingredienser (ca 50 bitar):
• 3 dl vispgrädde
• 3 dl strösocker
• 1 dl ljus sirap
• 50 g smör
• 1 tsk vaniljsocker
Gör så här:
1. Blanda allt utom vaniljsocker i en kastrull.
2. Koka till 125–130°C (kulprov).
3. Rör i vaniljsocker, häll upp i bakpappersklädd form.
4. Låt stelna och skär i bitar.
5. Slå in i smörpapper.
Hållbarhet: 3 veckor i tättsluten burk.
________________________________________
🍊 4. Apelsinchokladbitar
Ingredienser:
• 200 g mörk choklad
• Rivet skal av 1 ekologisk apelsin
• ½ dl hackad kanderad apelsin (eller torkad frukt)
Gör så här:
1. Smält chokladen försiktigt.
2. Rör i apelsinskal och kanderad apelsin.
3. Häll ut på bakplåtspapper och låt stelna.
4. Bryt i bitar.
Hållbarhet: 3–4 veckor i burk, svalt.
________________________________________
🍪 5. Ischoklad
Ingredienser (ca 40 st):
• 200 g mörk choklad
• 100 g kokosfett (eller 75 g kakaosmör)
Gör så här:
1. Smält choklad och fett försiktigt ihop.
2. Häll i små formar.
3. Låt stelna svalt.
Hållbarhet: ca 3 veckor i burk, kallt.
________________________________________
6. Jordnötsrutor / Snickersrutor
Ingredienser:
• 1 dl ljus sirap
• 1 dl socker
• 1 dl jordnötssmör
• 5 dl Rice Krispies
• 200 g mjölkchoklad
Gör så här:
1. Värm sirap och socker tills sockret löst sig.
2. Ta av från värmen och rör i jordnötssmör.
3. Rör ner Rice Krispies.
4. Tryck ut i form, smält chokladen och bred ovanpå.
5. Låt stelna och skär i rutor.
Hållbarhet: 2–3 veckor kallt.
________________________________________
🍮 7. Fudge (vanilj)
Ingredienser:
• 3 dl socker
• 1 dl grädde
• 1 dl mjölk
• 50 g smör
• 1 tsk vaniljsocker
Gör så här:
1. Koka allt utom vaniljsocker till 116–118°C.
2. Ta av från värmen, låt svalna lite.
3. Tillsätt vaniljsocker och vispa tills massan tjocknar.
4. Häll i form, låt stelna, skär i bitar.
Hållbarhet: ca 2 veckor.
________________________________________
🍏 8. Kanderade nötter / Brända mandlar
Ingredienser:
• 200 g mandlar eller valfria nötter
• 1 dl socker
• ½ dl vatten
• 1 tsk kanel (valfritt)
Gör så här:
1. Rosta nötterna lätt i torr panna.
2. Häll i socker, vatten och ev. kanel.
3. Låt koka tills vattnet dunstat och sockret börjar kristallisera.
4. Fortsätt värma tills sockret smälter lätt igen.
5. Häll upp på bakplåtspapper och låt kallna.
Hållbarhet: 3 veckor i tät burk.
________________________________________
🍒 9. Rocky Road
Ingredienser:
• 300 g mörk choklad
• 2 dl mini-marshmallows
• 1 dl jordnötter
• 1 dl dumle (klippta bitar) eller annan kola
• Ev. ½ dl torkade tranbär
Gör så här:
1. Smält chokladen.
2. Rör i alla ingredienser.
3. Häll i form med bakplåtspapper.
4. Låt stelna och skär i bitar.
Hållbarhet: 2–3 veckor kallt.
________________________________________
🍫 10. Chokladbräck
Ingredienser:
• 200 g mörk eller vit choklad
• ½ dl hackade nötter
• ½ dl torkade bär (tranbär, aprikos, russin etc.)
• Lite flingsalt
Gör så här:
1. Smält chokladen och bred ut på bakplåtspapper.
2. Strö över nötter, bär och flingsalt.
3. Låt stelna och bryt i bitar.
Hållbarhet: 3 veckor i burk, svalt och torrt.
| Träning | 13 nov, 17:35 |
| Träning | 17 nov, 16:45 |
| Jul och pysselkväll | 19 nov, 17:30 |
| Träning | 20 nov, 17:35 |
| Träning | 23 nov, 16:15 |
Cornelia Jacobson gör chokladfudge
RapporteraRapportera
Vi har gjort lite kola och kommer göra ischoklad 😊
RapporteraRapportera
Iris gör Chokladkola
RapporteraRapportera
Maja fixar Rocky Road
RapporteraRapportera
Stella J gör snickersrutor
RapporteraRapportera
Vera gör knäck 😊
RapporteraRapportera
Vilken rolig idé😊
RapporteraMy gör chokladbräck 🍫
Rapportera
Alva F gör fudge
RapporteraRapportera
Molly S gör knäck
RapporteraRapportera
Molly G fixar ischoklad 😊
RapporteraRapportera
Gabriella snickersrutor.
RapporteraRapportera
Lava gör Rocky Road 😊
RapporteraRapportera
Charlie gör cornflakeskakor
RapporteraRapportera
Lykke gör ischoklad!
RapporteraRapportera
Loka Gränd gör nummer 8 Brända mandlar och kanderade nötter! (Bara för Sallie att börja skala mandlar) 😅👍
RapporteraRapportera