2 maj 2020
10:15

Robertsfors IF

Referat: Myckle IK - Robertsfors IF

Matchen började ganska jämt och inget av laget hade ett etablerat spel. Vi öppnade lite mer fysiskt och det fick vi betalt för genom ett kanonskott i mål av BJ. Stenhårt, lågt placerat i bortre delen av målet.

Robertsfors tog över spelet allt mer och dom anföll väldigt mycket på vår vänstra kant. Vi fick det jobbigt en period men vi stod emot och släppte inte in något spelmål. Det blev istället 1-1 efter en fast situation.

I andra halvlek bestämde vi oss för att sätta högre press och det fungerade bra när alla spelare flyttade upp sina positioner så att man låg närmare "sin" motståndare. I de fall vi inte pressade som lag kunde Robertsfors spela sig ur pressen och anfalla rättvända med fart.

Vi hamnade i ett läge där vi fick spela lite mer fysiskt och gå på kontringar. Det blev lite för mycket djupledsbollar men vi gjorde det faktiskt ganska bra och vi hade några riktigt vassa chanser. Resultatet blev en frispark just utanför straffområdet och en jättefin frispark direkt i mål av Jonte!

Återigen höll vi tätt i försvaret och släppte inte in något spelmål. Det blev tyvärr 2-2 efter ännu en fast situation.

Synd på slutet att vårt 3-2 mål dömdes bort men vi kan känna oss nöjda med ett oavgjort resultat. Vi siktar på 3 poäng till nästa match istället!