Malå IF

Referat: Myckle IK - Malå IF

Myckle IK - Malå IF 4-0 (2-0)

Historien upprepade sig!

Det märktes redan från början att Myckle hade bestämt sig för att vinna denna match och gå obesegrade genom höstomgången. Man fick också tidigt det förlösande 1-0 målet när skyttekungen Petrus Hultman i den 6 minuten fri med målvakten inte gjorde något misstag.

8 minuter senare ökar Petrus på till 2-0 i öppet mål efter Samuel Degerstedt precisa inlägg.
Malå hade reduceringschanser i slutet av halvleken i form av två farliga frisparkar men Myckles försvar redde med tur och skicklighet ut situationerna.

Andra halvlek blev lite avslaget till en början. Malå försökte komma till en reducering men riktigt farligt blev det aldrig. Istället kunde Myckle öka på ledningen till 3-0 sedan Johan Appelblad sprungit igenom försvarslinjen och skjutit stolpe in. Målskyttet avslutades sedan av Samuel Rönnbäcks lobbskott i den 73 minuten.

Segern betydde att Myckle gick obesegrade under höstomgången. Och eftersom Lycksele tappade poäng mot KAIF betydde det också att laget slutade tvåa i serien och är klara för Div. 3 kval!!

Därmed gör Myckle sin bästa säsong sedan 2006 och upprepar bedriften att då liksom nu komma tvåa som nykomlingar i Div.4 och får avsluta säsongen med kvalspel till Div. 3.

(Kuriosa i sammanhanget är att 2006 när Lycksele vann div.4 var det Myckle som tappade poäng mot KAIF i den näst sista spelomgången. En seger mot KAIF det året hade gett Myckle seriesegern på bättre målskillnad!! )

Målen:
6 min 1-0 Petrus Hultman
14 min 2-0 Petrus Hultman
paus:
67 min 3-0 Johan Appelblad
73 min 4-0 Samuel Rönnbäck